Samsung je prijavio patent s ekranom na stražnjoj strani uređaja

Brojne su mogućnosti korištenja ekrana na stražnjoj strani uređaja, od prikazivanja obavijesti do pomoći pri snimanju selfija.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.08.2022. / 14:49

Samsung Galaxy Z Flip4 (Foto: Samsung)

Samsung je nedavno predstavio novu generaciju savitljivih telefona te u južnokorejskoj kompaniji vjeruju da će za nekoliko godina čak polovica njihovih prodanih flagship telefona biti uređaji poput modela Z Flip i Z Fold. No osim što će raditi na usavršavanju te tehnologije, u Samsungu nastavljaju s inovacijama i eksperimentiranjem novih mogućnosti pametnih telefona.

Samsung Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4 Samsung predstavio novu generaciju svojih preklopnih telefona - izdržljiviji, čvršći i zabavniji

Jedna od takvih ideja su i telefoni s dva ekrana, no ne poput spomenutih savitljivih uređaja, već telefoni koji će imati ekrane i na poleđini. Iako još nema informacija da razvijaju takav telefon, Samsung je ove godine prijavio patent u kojem se opisuje uređaj s dva ekrana. Sam je patent prijavljen još početkom godine, no informacije o njemu objavljene su nedavno.

Prema tom patentu, pored glavnog ekrana, na poleđini telefona nalazio bi se još jedan transparentni ekran koji bi se, kada se ne koristi, “stopio” s pozadinom uređaja. Dodatni ekran mogao bi se koristiti na sličan način na koji se danas koristi opcija always on na pametnim telefonima. Dakle, na njemu bi se mogle prikazivati neke važnije informacije i obavijesti sa samog telefona, a možda će ekipa iz Samsunga doći na neku novu zanimljivu ideju oko načina primjene.

Također, u patentu se navodi kako bi se na stražnjem ekranu mogla prikazivati “slika uživo” s kamere pa bi se on mogao koristiti i za snimanje boljih selfija.

Samsung Galaxy Z Flip4 - 5 RECENZIJA: Samsung Galaxy Z Flip4 - najčvršći, najizdržljiviji i najzabavniji Samsungov preklopni telefon do sad

Treba naglasiti kako je ovo samo patent, što znači da on može ostati samo mrtvo slovo na papiru, odnosno možda se nikada neće realizirati, no ovisno o razmišljaju stručnjaka iz Samsunga, uvijek postoji mogućnost da će se kompanija odlučiti na razvoj telefona baziranog na tom patentu.

Izvor: Phone Arena

 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti