Samsung kreće u proizvodnju memorije prilagođene umjetnoj inteligenciji i 5G-u

S memorijom od 12 GB, LPDDR5 u samo jednoj sekundi može prenijeti 44 GB podataka ili otprilike 12 filmova u punoj HD rezoluciji.

Martina Čizmić | 19.07.2019. / 15:57

Samsung 12GB LPDDR5 memorijski čipovi (Foto: Samsung)

Samsung je objavio kako je započeo s masovnom proizvodnjom prve memorije koja je prilagođena 5G značajkama i umjetnoj inteligenciji. 12GB LPDDR5 mobilno DRAM rješenje dodatno će ubrzati rast naprednog segmenta memorije.

Kako ističu iz Samsunga, s obzirom na rastuću potražnju za većim performansama i kapacitetima pametnih telefona na tržištu, krajem mjeseca planiraju započeti i masovnu proizvodnju 12GB LPDDR5 paketa, pri čemu će svaki će sadržavati osam čipova od 12GB.

Oduševljeni smo što, uz masovnu proizvodnju 12GB LPDDR5 čipova koji se temelje na najnovijoj 10-nanometarskoj Samsung tehnologiji, podržavamo pravovremeno lansiranje vodećih 5G pametnih telefona za naše korisnike širom svijeta. Samsung ostaje predan brzom uvođenju tehnologija mobilne memorije nove generacije, koje pružaju bolje performanse i veći kapacitet, jer kontinuirano potičemo rast tržišta, izjavio je Jung-bae Lee, izvršni potpredsjednik DRAM proizvoda i tehnologije u Samsungu.

Samsungov novi mobilni DRAM omogućuje pametnim telefonima nove generacije da u potpunosti iskoriste 5G značajke, ali i mogućnosti umjetne inteligencije (AI), kao što je snimanje kvalitetnih videozapisa uz znatno dulje trajanje baterije.

Uz brzinu od 5.500 megabita u sekundi, 12GB LPDDR5 je 1,3 puta brži od prethodne mobilne memorije, koja se nalazi u današnjim pametnim telefonima. S memorijom od 12 GB, LPDDR5 u samo jednoj sekundi može prenijeti 44 GB podataka ili otprilike 12 filmova u punoj HD rezoluciji. Novi čip također koristi do 30 posto manje energije od svog prethodnika, integrirajući novi dizajn s poboljšanom funkcijom mjerenja vremena, treninga i niske potrošnje energije koja osigurava stabilne performanse, čak i pri nevjerojatnoj brzini.

Kako bi upravljali proizvodnim kapacitetima s više fleksibilnosti, Samsung razmatra prijenos svoje 12Gb LPDDR5 proizvodnje u kampus u Pyeongtaek u Koreji početkom sljedeće godine. Nakon uvođenja 12GB LPDDR5 mobilnog DRAM-a, iz Samsung najavljuju kako bi iduće godine mogli razviti još brži i učinkovitiji 16GB LPDDR5 DRAM.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti