Samsung najavio smanjenje proizvodnje zbog slabije potražnje

U Samsung Electronicsu ukazuju na usporavanje svjetskog gospodarstva i slabiju potražnju nakon pandemije COVID-19.

Hina | 11.04.2023. / 08:12

Samsung (Foto: Samsung)

Južnokorejski div Samsung Electronics preliminarno je izvijestio da mu se operativna dobit gotovo istopila u prva tri ovogodišnja mjeseca i najavio da će smanjiti proizvodnju memorijskih čipova zbog slabije potražnje nakon pandemije.

U razdoblju od siječnja do ožujka kompanija je prema preliminarnim podacima poslovala s operativnom dobiti od 600 milijardi vona (417 milijuna eura). U istom prošlogodišnjem razdoblju iznosila je 14 bilijuna vona.

Umjetna inteligencija, ilustracija Zaposlenici poznate tvrtke željeli testirati ChatGPT pa s umjetnom inteligencijom podijelili strogo čuvane tajne

U Samsung Electronicsu ukazuju na usporavanje svjetskog gospodarstva i slabiju potražnju nakon pandemije COVID-19.

Potražnja za memorijskim čipovima porasla je tijekom karantena jer su ljudi kupovali nove uređaje kako bi mogli raditi od kuće.

Industrija se oporavlja od nestašice čipova u proteklim godinama, ali mnogi proizvođači poluvodiča teško uspijevaju uskladiti zalihe s potražnjom.

Samsung, najveći svjetski proizvođač televizora, tableta i pametnih telefona, dugo je odolijevao trendu smanjenja proizvodnje memorijskih čipova, ali sada je popustio.

Samsungovi 3nm čipovi Samsung najavio gradnju pet tvornica poluvodiča u sljedećih 20 godina

Značajno smanjujemo proizvodnju memorijskih čipova, posebno proizvoda s osiguranom opskrbom, izvijestili su.

Nedavno su najavili da planiraju u idućih 20 godina uložiti 300 bilijuna vona u veliki centar za proizvodnju poluvodiča u matičnoj Južnoj Koreji.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti