Samsung nezadovoljan prodajom svojih Windows 8 podržanih uređaja

Iako je u Samsungovom centru pažnje ovaj tjedan bez sumnje Galaxy linija proizvoda, novoizabrani co-CEO Electronics divizije, JK Shin, u intervjuu za The Wall Street Journal koji je održan povodom otkrivanja Galaxya S4, između ostalog komentirao je efikasnost prodaje vlastitih Windows baziranih uređaja.

Zimo Zimo Ante Malenica | 15.03.2013. / 11:53

Samsung nezadovoljan prodajom svojih Windows 8 podržanih uređaja

Iako je u Samsungovom centru pažnje ovaj tjedan bez sumnje Galaxy linija proizvoda, novoizabrani co-CEO Electronics divizije, JK Shin, u intervjuu za The Wall Street Journal koji je održan povodom otkrivanja Galaxya S4, između ostalog komentirao je efikasnost prodaje vlastitih Windows 8 baziranih uređaja. Na upit o odnosima s Microsoftom Shin je rekao sljedeće:

„Smartphoneovi i tableti bazirani na Microsoftovom Windows operativnom sustavu ne prodaju se baš dobro. Na tržištu vlada veće zanimanje za Android. U Europi također imamo slabu potražnju za Windows baziranim proizvodima.“

Zanimljivo je kako je Shin na pitanje za komentar poslovnih odnosa s Microsoftom zapravo istaknuo lošu prodaju svojih Windows uređaja. Očigledno je kako Korejci nisu baš zadovoljni s Microsoftovim plasmanom novog OS-a, što je problem koji je prisutan i kod brojnih drugih OEM partnera s kojima posluje velikan Redmonda.

Uzevši u obzir kako je Samsung odustao od prodaje Windows RT tableta u SAD-u i nekim dijelovima Europe zbog slabog interesa kupaca, postavlja se veliko pitanje hoće li Microsoft biti sposoban opravdati visoka očekivanja za osmicu. Kako je krenulo, čini se da nas očekuje 'Vista – 7 scenarij', osim ako u međuvremenu Google ne iskoristi trenutnu Microsoftovu slabost.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti