Samsung poslao pozivnice: Evo kada stiže novi telefon Galaxy

Samsung će Galaxy Note9 predstaviti 9. kolovoza u Barclays Centeru u New Yorku, a zahvaljujući glasinama, već znamo većinu opcija koje će telefon imati.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.06.2018. / 11:41

Samsung Unpacked (Foto: Samsung) (Foto: Samsung)

Iz Samsunga su novinarima poslali pozivnice za event koji će se održati 9. kolovoza u Barclays Centeru u New Yorku. Iako na samoj pozivnici ne otkrivaju što će konkretno predstaviti, jasno je kako će južnokorejska kompanija prikazati novi model iz svoje serije Galaxy Note. Za sve službene informacije o Galaxyju Note9 trebat ćemo, dakle, sačekati još oko mjesec i pol, no danas je na mobilnom tržištu jako teško nešto sakriti, pa zahvaljujući glasinama koje već neko vrijeme kruže internetom, znamo većinu opcija koje će uređaj imati.

Sve donedavno glavni adut uređaja iz serije Note bio je veliki ekran, no danas i klasični telefoni imaju ekrane dijagonale 6 i više inča, tako da bi se ovaj pametni telefon od konkurencije, među inim, trebao razlikovati po stylusu koji će se s njim isporučivati. Što se ekrana tiče, očekujemo malo veću dijagonalu u odnosu na prethodni model iz serije Note (Note8 ima 6,3-inčni ekran).

Hardverski, ne bi trebalo biti nikakvih iznenađenja – Qualcommova mobilna platforma Snapdragon 845 ili Exynos 9810 Octa i 8 GB memorije, dok bi najskuplja verzija telefona trebala imati 512 GB prostora za pohranu podataka. Za one kojima to nije dovoljno, Note9 imat će i utor za memorijske kartice kapaciteta do 512 GB, tako da će vlasnici ovog uređaja na raspolaganju imati 1 TB prostora.

Novi Note imat će i novu generaciju Samsungova glasovnog asistenta (Bixby 2.0) te dvije stražnje kamere, a jedna od potencijalnih opcija koja se neko vrijeme spominjala jest senzor otisaka prstiju implementiran u sam ekran – iako posljednje glasine govore kako će južnokorejska kompanija ovu opciju u svojim telefonima predstaviti tek sljedeće godine.

Informacije o datumu početka prodaje, kao i cijeni uređaja trebali bismo saznati na konferenciji 9. kolovoza.

Izvor: Engadget
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti