Samsungov Galaxy Note 9 mogao bi imati čak 1 TB prostora za pohranu podataka

Uskoro stiže novi Note, a glasine kažu kako možemo očekivati verziju s 8 GB RAM-a, 512 GB memorije za pohranu podataka te s utorom za memorijske kartice kapaciteta 512 GB.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.05.2018. / 10:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je Samsung u veljači na mobilnom kongresu u Barceloni predstavio nove modele iz serije Galaxy S, kompanija se okrenula razvoju novog flagship modela čije predstavljanje možemo očekivati tijekom kolovoza. Službeno, iz Samsunga još nema nikakvih informacija o tom uređaju, no prema nedavno objavljenim glasinama,Galaxy Note 9 bit će jedan od najjačih telefona na tržištu, a posebno su zanimljive informacije o memoriji za pohranu podataka.

Naime, uz Snapdragon 845 koji pokreće većinu najjačih telefona na tržištu, novi Note trebao bi se prodavati i u verziji s 8 GB RAM-a te s čak 512 GB prostora za pohranu podataka. No to nije sve jer će se količina interne memorije moći povećati i s memorijskim karticama kapaciteta do 512 GB, pa će vlasnici tog uređaja moći pohraniti čak 1 TB podataka na svoj Note i dodatnu karticu.

Iako su danas videozapisi sve teži i snimamo sve više fotografija i videozapisa, 1 TB prostora trebalo bi biti i više nego dovoljno prostora za sve potrebe najzahtjevnijih mobilnih korisnika. Osim ove verzije koja će biti najskuplja, Samsung će predstaviti model s manje prostora za pohranu podataka – vjerojatno 128 i(li) 256 GB.

Za korisnike koji traže najjače telefone Samsung u ponudi ima seriju S te seriju Note pametnih telefona, a već godinama spominje se i Galaxy X, smartphone sa savitljivim ekranom koji bi trebao donijeti potpuno novo iskustvo na mobilnom tržištu. Taj uređaj Samsung bi mogao predstaviti već krajem ove godine ili, vjerojatnije, tijekom sljedeće godine, a zahvaljujući savitljivom ekranu moći će se koristiti kao klasični smartphone, ali moći će se i "otvoriti", pa će površina ekrana biti puno veća i moći će se koristiti kao tablet.

Na razvoju ovakvih ekrana i uređaja sa savitljivim ekranima Samsung radi već godinama te bi Galaxy X mogao predstavljati pravu mobilnu revoluciju na tržištu, a njihov primjer vjerojatno će slijediti i brojne druge mobilne kompanije poput Applea, Huaweija, LG-ja i drugih koji bi također mogli predstaviti telefone sa savitljivim ekranima.

Izvor: Forbes
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti