Samsung predstavio novi zakrivljeni monitor namijenjen gamerima

Gaming se brzo razvija, a s njime dolaze i veća očekivanja igrača. Zato je Samsung predsavio ekrane prilagođene gamingu.

Martina Čizmić | 24.08.2019. / 07:25

Samsung Space Gaming Monitor (Foto: Samsung)

Samsung je na najvećem svjetskom gaming sajmu, Gamescomu, predstavio novi CRG5 gaming monitor, posljednji u seriji zakrivljenih gaming monitora. CRG5, koji je premijerno predstavljen na gamesconu 2019, donosni moćnu kombinaciju prvog u industriji zakrivljenog zaslona od 240Hz s kompatibilnim NVIDIA G-SYNCom, kako bi korisnicima omogućili najbolje iskustvo igranja igrica.
 
Gaming se brzo razvija, a s njime dolaze i veća očekivanja igrača. Kao lider u industriji gaming monitora, uvijek stavljamo naglasak na inovacije kako bismo korisnicima pružili najnaprednije iskustvo igranja igrica. CRG5 nudi prvi zakrivljeni monitor u industriji s tehnologijom RapidCurve™ od 240 Hz i kompatibilnim G-Syncom, koji će korisnicima omogućiti potpuno novo iskustvo igranja, rekao je Seog-gi Kim, izvršni potpredsjednik odjela Visual Display Business tvrtke Samsung Electronics.

CRG5 od 27-inča kombinira veliku brzinu osvježavanja od 240Hz RapidCurv tehnologije i zakrivljenosti 1500 R, eliminirajući vrijeme kašnjenja tijekom prikazivanja brzih scena. Brzina osvježavanja od 240 Hz omogućava brz, gladak odgovor na prijelaze zaslona i brzo mijenjanje scena, dok zakrivljeni ekran od 1500R nudi širi kut gledanja.

Kako bi se izbjegao zastoj slike, zamućenje i titranje, kompatibilni G-sync iz NVIDIA sinkronizira jedinicu za obradu grafičkih podataka (GPU), nudeći igračima izuzetno dinamičnu igru tijekom bilo koje scene u punoj HD rezoluciji.

Vrhunski gaming kompjutori zaslužuju odlične monitore, a Samsungov prvi kompatibilni NVIDIA G-SYNC monitor, C27RG5 , karakterizira i zapanjujuće igračko iskustvo za korisnike bez zastoja slike, zamućenja i titranja, s GeForce GTX 10-Series, GeForce GTX 16-Series i GeForce RTX 20-serijske grafičke kartice, rekao je Vijay Sharma, lider za upravljanje proizvodima za NVIDIA G-SYNC.

CRG5 monitor (Foto: Samsung)

Omjer kontrasta od 3000:1 pruža dublje crne i svjetlije bjelinu, prikazujući svaki detalj u najsvjetlijim i najmračnijim dijelovima slike. Samsungov CRG5 ima zakrivljeni vertikalni zaslon (VA) zaslon prilagođen korisničkom rasponu prikaza za povećanu koncentraciju tijekom kritičnih trenutaka igranja.

Dizajn bez okvira pruža igračima i više zaslona, dok čvrsti Y-stalak i zaslonski izbornik (OSD) na nadzornoj ploči poboljšavaju okruženje za igru. Također nudi Gaming Mode, značajku koja automatski i optimalno prilagođava razinu kontrasta, oštrine i boje za sve vrste igara. Lag Mode može umanjiti kašnjenja između korisničkih uređaja za unos i prikaz, dok Virtual pruža igračima pojačanu preciznost pri igranju pucačine iz prvog lica. Isto tako, Eye Saver Mode smanjuje plavu svjetlost koju emitira zaslon kako bi se korisnici ugodno osjećali i manje naprezali svoje oči tijekom dužeg razdoblja igranja.

Osim CRG5, posjetitelji su mogli iskusiti i Space Gaming Monitor (SR75Q) i Super Ultra-wide CRG9 49”.
 
Space Gaming Monitor

32-inčni Space Gaming Monitor (SR75Q) ima brzinu osvježavanja od 144 Hz uz AMD Radeon FreeSync koja minimizira zastoj slike i zamućenje te sinkronizira brzinu osvježavanja zaslona i grafičkog procesora.

Space Gaming Monitor bit će dostupan u veličini od 32-inča i QHD rezoluciji (2560 x 1440). Dolazi s integriranom stezaljkom koja osigurava brzu i jednostavnu instalaciju na bilo koji stol.

CRG9 monitor (Foto: Samsung)
 
CRG9 49”: Ultimativni monitor za igranje igrica sada dolazi s Dual QHD rezolucijom

Monitor koji je osvojio nagradu CES 2019 Best of Innovation u kategoriji proizvoda Computer Computer Peripherals i Honoree u kategoriji proizvoda za igre, CRG9 49”, uključuje niz premium funkcija. Ima HDR 1000 i dvostruku Quad High Definition (QHD) rezoluciju (5.120 x 1.440) – što je ekvivalent postavljena dva 27-inčna 16:9 monitora jedan pored drugog. CRG9 također nudi milijardu boja s 95% DCI-P3 za prikazivanje realističnih vizualnih prikaza, a pritom postiže vrhunsku svjetlinu od 1000 nita za vrhunske detalje u najsvjetlijim i najmračnijim dijelovima slike.

Uz brzinu osvježavanja od 120 Hz koja smanjuje zastoj slike i zamućenje, AMD Radeon FreeSync2 HDR tehnologija smanjuje titranje, razdvajanje ekrana i kašnjenje kako bi se osiguralo najbolje moguće iskustvo igranja. Značajka Virtual Aim pruža igračima pojačanu preciznost pri igranju pucačine iz prvog lica, dok zakrivljenost CRG9 zaslona igračima pruža ultra-široko vidno polje za impresivniji igrački doživljaj.
 
Samsung monitori CRG5 i CRG9 49” dostupni su na globalnoj razini, dok će Space Gaming Monitor (SR75Q) globalno biti dostupan krajem 2019. godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti