Samsung je na najvećem svjetskom gaming sajmu, Gamescomu, predstavio novi CRG5 gaming monitor, posljednji u seriji zakrivljenih gaming monitora. CRG5, koji je premijerno predstavljen na gamesconu 2019, donosni moćnu kombinaciju prvog u industriji zakrivljenog zaslona od 240Hz s kompatibilnim NVIDIA G-SYNCom, kako bi korisnicima omogućili najbolje iskustvo igranja igrica.
 
Gaming se brzo razvija, a s njime dolaze i veća očekivanja igrača. Kao lider u industriji gaming monitora, uvijek stavljamo naglasak na inovacije kako bismo korisnicima pružili najnaprednije iskustvo igranja igrica. CRG5 nudi prvi zakrivljeni monitor u industriji s tehnologijom RapidCurve™ od 240 Hz i kompatibilnim G-Syncom, koji će korisnicima omogućiti potpuno novo iskustvo igranja, rekao je Seog-gi Kim, izvršni potpredsjednik odjela Visual Display Business tvrtke Samsung Electronics.

CRG5 od 27-inča kombinira veliku brzinu osvježavanja od 240Hz RapidCurv tehnologije i zakrivljenosti 1500 R, eliminirajući vrijeme kašnjenja tijekom prikazivanja brzih scena. Brzina osvježavanja od 240 Hz omogućava brz, gladak odgovor na prijelaze zaslona i brzo mijenjanje scena, dok zakrivljeni ekran od 1500R nudi širi kut gledanja.

Kako bi se izbjegao zastoj slike, zamućenje i titranje, kompatibilni G-sync iz NVIDIA sinkronizira jedinicu za obradu grafičkih podataka (GPU), nudeći igračima izuzetno dinamičnu igru tijekom bilo koje scene u punoj HD rezoluciji.

Vrhunski gaming kompjutori zaslužuju odlične monitore, a Samsungov prvi kompatibilni NVIDIA G-SYNC monitor, C27RG5 , karakterizira i zapanjujuće igračko iskustvo za korisnike bez zastoja slike, zamućenja i titranja, s GeForce GTX 10-Series, GeForce GTX 16-Series i GeForce RTX 20-serijske grafičke kartice, rekao je Vijay Sharma, lider za upravljanje proizvodima za NVIDIA G-SYNC.

CRG5 monitor (Foto: Samsung)

Omjer kontrasta od 3000:1 pruža dublje crne i svjetlije bjelinu, prikazujući svaki detalj u najsvjetlijim i najmračnijim dijelovima slike. Samsungov CRG5 ima zakrivljeni vertikalni zaslon (VA) zaslon prilagođen korisničkom rasponu prikaza za povećanu koncentraciju tijekom kritičnih trenutaka igranja.

Dizajn bez okvira pruža igračima i više zaslona, dok čvrsti Y-stalak i zaslonski izbornik (OSD) na nadzornoj ploči poboljšavaju okruženje za igru. Također nudi Gaming Mode, značajku koja automatski i optimalno prilagođava razinu kontrasta, oštrine i boje za sve vrste igara. Lag Mode može umanjiti kašnjenja između korisničkih uređaja za unos i prikaz, dok Virtual pruža igračima pojačanu preciznost pri igranju pucačine iz prvog lica. Isto tako, Eye Saver Mode smanjuje plavu svjetlost koju emitira zaslon kako bi se korisnici ugodno osjećali i manje naprezali svoje oči tijekom dužeg razdoblja igranja.

Osim CRG5, posjetitelji su mogli iskusiti i Space Gaming Monitor (SR75Q) i Super Ultra-wide CRG9 49”.
 
Space Gaming Monitor

32-inčni Space Gaming Monitor (SR75Q) ima brzinu osvježavanja od 144 Hz uz AMD Radeon FreeSync koja minimizira zastoj slike i zamućenje te sinkronizira brzinu osvježavanja zaslona i grafičkog procesora.

Space Gaming Monitor bit će dostupan u veličini od 32-inča i QHD rezoluciji (2560 x 1440). Dolazi s integriranom stezaljkom koja osigurava brzu i jednostavnu instalaciju na bilo koji stol.

CRG9 monitor (Foto: Samsung)
 
CRG9 49”: Ultimativni monitor za igranje igrica sada dolazi s Dual QHD rezolucijom

Monitor koji je osvojio nagradu CES 2019 Best of Innovation u kategoriji proizvoda Computer Computer Peripherals i Honoree u kategoriji proizvoda za igre, CRG9 49”, uključuje niz premium funkcija. Ima HDR 1000 i dvostruku Quad High Definition (QHD) rezoluciju (5.120 x 1.440) – što je ekvivalent postavljena dva 27-inčna 16:9 monitora jedan pored drugog. CRG9 također nudi milijardu boja s 95% DCI-P3 za prikazivanje realističnih vizualnih prikaza, a pritom postiže vrhunsku svjetlinu od 1000 nita za vrhunske detalje u najsvjetlijim i najmračnijim dijelovima slike.

Uz brzinu osvježavanja od 120 Hz koja smanjuje zastoj slike i zamućenje, AMD Radeon FreeSync2 HDR tehnologija smanjuje titranje, razdvajanje ekrana i kašnjenje kako bi se osiguralo najbolje moguće iskustvo igranja. Značajka Virtual Aim pruža igračima pojačanu preciznost pri igranju pucačine iz prvog lica, dok zakrivljenost CRG9 zaslona igračima pruža ultra-široko vidno polje za impresivniji igrački doživljaj.
 
Samsung monitori CRG5 i CRG9 49” dostupni su na globalnoj razini, dok će Space Gaming Monitor (SR75Q) globalno biti dostupan krajem 2019. godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju