Samsung prodao više smartphonea od Applea

Samsung je postao najveći prodavač smartphonea sa preko 27.8 milijuna prodanih uređaja u posljednjem kvartalu.

Zimo Zimo Zimo | 28.10.2011. / 10:59

Samsung prodao više smartphonea od Applea

Samsung je postao najveći prodavač smartphonea sa preko 27.8 milijuna prodanih uređaja u posljednjem kvartalu.

Tom brojkom pretekao je Apple te postao najveći prodavač smartphonea sa 23.8 posto udjela na tržištu, istaknuo je to Milton Keynes analitičar iz Velike Britanije.

Apple je sa 17.1 milijun prodanih uređaja te 14.6 posto udjela na tržištu postao druga po redu kompanija kada se radi o broju prodanih smartphonea. Analitičari su istaknuli kako je Samsung izašao sa svojim proizvodima različitih faktora i specifikacija, što se pokazalo kao odlična strategija.

Glasnogovornici kompanija, koje se ujedno povlače po sudovima radi povrede patenata, nisu željeli komentirati na rezultate istraživanja.

'Samsung je pokazao da je moguće u kratkom vremenskom periodu razlikovati se od ostalih i rasti koristeći Androidov ekosistem.' istaknuli su iz analitičke kompanije. Globalno tržište smartphone naraslo je za 44 posto u odnosu na prošlu godinu te sada broji oko 117 milijuna uređaja.

Nokia, koja se nalazi na trećem mjestu po broju prodanih uređaja, pala je na 14.4 posto udjela na tržištu sa 32.7 posto prošle godine.

Osim toga, Samsung je i najveći svjetski proizvođač televizora, te je danas objavio rekordnu dobit od prodaje svojih telefona koji s druge strane pomažu u pokrivanju pada dobiti od prodaje računala, memorijskih čipova i panela.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti