Samsung razmišlja o radikalnom potezu: Sljedeće godine stiže Galaxy One?

Samsung bi mogao "umiroviti" dvije najpopularnije serije pametnih telefona – Galaxy S i Note te ih zamijeniti samo jednim uređajem, serijom Galaxy One.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.09.2019. / 08:12

Samsung serija Galaxy S (Foto: Samsung)

Kada je Samsung predstavio prvi model Galaxy Notea, taj se uređaj razlikovao od konkurentskih top-modela po dvjema stvarima – velikom ekranu i S Penu. S vremenom su tržištem zavladali uređaji s ekranima od 6 i više inča, pa je u posljednjim generacijama Notea stylus jedina osjetna razlika između tog uređaja i najjačih pametnih telefona ostalih kompanija na tržištu.

Samsung Galaxy Note10+ RECENZIJA: Samsung Galaxy Note 10+ - telefon koji nećete ispuštati iz ruku

To se odnosi i na razliku između Samsungovih modela Note i Galaxy te su po veličini ekrana, hardveru i kamerama ovogodišnji modeli Galaxyja S10 i Notea 10 prilično slični i jedino što modeli iz serije S nemaju jest stylus. Zbog toga šefovi iz južnokorejske kompanije razmišljaju o prilično radikalnom potezu – povezivanju serija Galaxy S i Galaxy Note u potpunu novu seriju uređaja, Galaxy One. Te informacije na Twitteru je objavio Evan Blass, čije su se izvori dosad pokazali iznimno pouzdanima.

Ako ideja o jednom uređaju koji bi zamijenio dva najpopularnija modela Samsungovih telefona u povijesti dobije zeleno svjetlo, već u prvoj polovici sljedeće godine možemo očekivati prvi telefon iz serije Galaxy One.

Samsung bi vjerojatno predstavio nekoliko modela (npr. ove godine predstavili su Galaxy S10, 10+ i S10e), a svi ili samo najjači uređaji imali bi i S Pen. No to ne znači da bi druga polovica godine bila prazna što se tiče predstavljanja top-modela južnokorejske kompanije, već bi kolovoz (ili koji mjesec kasnije) bio rezerviran za nove savitljive uređaje iz serije Fold.

Takav bi potez imao smisla jer se danas Galaxy S i Note zaista preklapaju u velikom broju opciju pa bi Galaxy One donio najbolje opcije od tih uređaja u samo jednom modelu (odnosno jednoj seriji modela). Usprkos početnim problemima s telefonom Fold, Samsungovi inženjeri pronašli su rješenje za pucanje ekrana te sada rade na novim modelima pa bi već sljedeće godine mogli predstaviti njegova nasljednika ili novi i jeftiniji model.

Galaxy Fold Uživo sa sajma IFA: Isprobali smo Galaxy Fold i saznali datum početka prodaje u Europi

Očekuje se da na početku, dok tehnologija još nije usavršena te dok su cijene previsoke, prodaja savitljivih telefona neće biti velika, no s vremenom bi takvi uređaji mogli zavladati tržištem i upravo bi Samsung mogao biti dominantna kompanija u toj kategoriji.

Podsjetimo, dakle, da je ipak riječ o glasinama te se čini da konačna odluka u Samsungu još nije donesena, pa i dalje postoji mogućnost da i sljedeće godine vidimo nove uređaje iz serija Galaxy S i Galaxy Note.

Izvor: 9to5Google
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti