Samsung se novim centrom za istraživanje umjetne inteligencije fokusira na robotiku

Novi Samsungov centar uz umjetnu inteligenciju, usredotočit će se i na robotiku.

Martina Čizmić | 11.09.2018. / 13:05

Samsungov centar u New Yorku (Foto: Samsung) (Foto: Samsung)

Nakon što je otvorio pet centara u Koreji, SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu, Kanadi i Rusiji, Samsung je uspostavio i novi centar za umjetnu inteligenciju u New Yorku koji će se usredotočiti na robotiku.

AI centar u New Yorku vodit će Daniel D. Lee, izvršni potpredsjednik tvrtke Samsung Research i vodeći stručnjak u području AI robotike, koji se pridružio Samsungu u lipnju 2017. godine. U suradnji s vodećim stručnjakom u području tehnologija umjetne inteligencije temeljene na neuroznanosti H. Sebastianom Seungom, izvršnim potpredsjednikom tvrtke Samsung Research, novootvoreni AI centar predvodit će napredna istraživanja u robotici. Kao glavni znanstveni istraživač Samsung Electronicsa, Seung će također savjetovati Samsung o naprednim AI istraživanjima u razvoju budućih mogućnosti za rast poslovanja.

Trebamo se usredotočiti na stvaranje novih vrijednosti koje će korisnicima učiniti život puno lakšim dok koriste moć umjetne inteligencije u Samsungovim proizvodima i uslugama. Da bismo to postigli, naši globalni centri za istraživanje umjetne inteligencije, uključujući i ovaj u New Yorku, moraju igrati ključnu ulogu, rekao je Hyun-suk Kim, predsjednik i voditelj tvrtke Samsung Research.

Samsung je također najavio da će do 2020. godine zaposliti čak tisuću novih stručnjaka. Centar u New Yorku je Samsungov šesti AI centar, a radit će u suradnji s ostalim Samsungovim istraživačkim centrima koji se nalaze u Koreji, SAD-u (Silicijska dolina), Ujedinjenom Kraljevstvu, Kanadi i Rusiji.

Uzbuđeni smo zbog otvaranja novog AI centra koji će biti specijaliziran za istraživanje robotike. Također, radujemo se i suradnji s najvišim sveučilištima i akademskim centrima u regiji, rekao je Daniel D. Lee.

Područje istraživanja umjetne inteligencije napravilo je revolucionarni napredak konačno prihvaćajući neuronske mreže. Ovo je samo početak nove ere inovacija u istraživanju umjetne inteligencije, a mi u istraživačkom centru u New Yorku ponosni smo što smo dio ove uzbudljive priče, rekao je H. Sebastian Seung.

Globalni AI centri pridonijet će istraživanju umjetne inteligencije, a Samsung će ih u budućnosti proširiti i na druga područja istraživanja kako bi potvrdio vodeće mjesto u AI istraživanjima.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti