Samsung službeno predstavio Galaxy S22 seriju u Hrvatskoj

Samsung je i službeno predstavio novu S22 na hrvatskom tržištu.

Martina Čizmić | 24.02.2022. / 16:42

Galerija

 Dva tjedna nakon globalne premijere, Galaxy S22 serija je službeno predstavljena i u Hrvatskoj. 

Podsjetimo, Samsung je predstavio Galaxy S22 seriju koja obuhvaća tri pametna telefona - S22, S22+ i S22 Ultra koji dolazi s S Penom.

Slika nije dostupna Samsung predstavio novu seriju pametnih telefona: S22 serija donosi dašak Note serije, ali i veću sigurnost korisnika

Iznimno sam ponosan što smo ponovno pokazali kako Samsung predstavlja ključnu razliku u svijetu tehnologije. Najnovija Galaxy S serija pametnih telefona predstavlja spoj sjajnih značajki – od najinteligentnije kamere, najbrže S Pen olovke pa sve do čvrstog dizajna s besprijekornim zaslonom za najbolje korisničko iskustvo. Zaista smo napravili moćnu S seriju pametnih telefona, a posebno me veseli što smo ih imali priliku predstaviti uživo, pod velikim reflektorima, u njihovom punom sjaju, rekao je Pavle Zobundžija direktor odjela mobilnih komunikacija, Samsung Electronics Adriatic.

Kako je naglašeno na predstavljanju, Galaxy S22 Ultra donosi inteligentnu kameru i inovativnu značajku Nightography. Kamera Galaxy S22 Ultra pametnog telefona u sebi ima ugrađen 2.4um senzor piksela koji objektivima omogućava veću obradu svjetla i podataka, a samim time optimizira razinu svjetlosti kao i prikaz detalja na videozapisima. Sadrži i Auto Framing tehnologiju za automatsko detektiranje i praćenje do 10 osoba što osigurava sjajno prilagođavanje fokusa kamere, dok napredna VDIS tehnologija minimizira vibracije za oštre videozapisa u pokretu.

Već smo ranije pisali kako je Samsung umirovio svoju Note seriju, no jednu od glavnih značajki te serije, pametnu olovku, predstavio je u sklopu S22 Ultra. Ovo je dosad najbrža S Pen olovka i s čak 70% manjom latencijom, u usporedbi s prijašnjim modelom, za prirodan osjećaj pisanja i crtanja na velikom zaslonu. Uređaj dolazi s 6.8 inčnim Dynamic AMOLED 2X zaslonom svjetline od 1750 nita i Vision Booster tehnologiji.

Predstavljanje Samsung Galaxy S22 serije (Foto: Zimo)

Galaxy S22 Ultra opremljen je najnovijim 4nm procesorom, a pokreće ga tehnologija umjetne inteligencije i strojnog učenja. Također donosi i snažnu bateriju koja podržava super brzo punjenje od 45W.

Osim Ultre, u S22 seriji nalaze se i S22 te S22+ modeli koji, baš poput Ultre,  donose vrhunsku kameru s novom Nightography značajkom te Adaptive Pixel tehnologiju. Oba uređaja opremljena su čvrstim Dynamic AMOLED 2x zaslonima, a jedina razlika je u veličini – Galaxy S22 ima veličinu zaslona od 6,1 inča, dok veličina Galaxy S22+ iznosi 6,6 inča.

​Galaxy S22 Ultra će u Hrvatskoj biti dostupan od 25. veljače po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 10.499 HRK, dok su Galaxy S22 i S22+ dostupni za prednarudžbu po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 6.599 kuna za S22 te po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 7.999 kuna za S22+ pametni telefon.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti