Samsungova mobilna revolucija stiže početkom sljedeće godine?

Ljubitelji Samsunga s nestrpljenjem iščekuju predstavljanje toliko najavljivanog modela X koji bi mogao donijeti revoluciju i nove trendove na mobilnom tržištu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.05.2018. / 08:29

Samsung Galaxy (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon što je Samsung na Mobile World Congressu u veljači ove godine predstavio svoje najjače pametne telefone Galaxy S9 i S9+, za početak sljedeće godine planira dva velika noviteta s kojim kreće u veliki napad na mobilno tržište – modele Galaxy S10 i toliko očekivani Galaxy X.

Glasine koje su objavljene tijekom vikenda kažu kako će za sljedeću godinu Samsung nove modele iz serije Galaxy S predstaviti već tijekom siječnja – to bi čak moglo biti na najvećem sajmu potrošačke elektronike na svijetu koji se već godinama tradicionalno održava početkom godine u Las Vegasu – Consumer Electronic Show (CES) ili, vjerojatnije, na posebnoj konferenciji nakon CES-a.

Razlog zbog kojeg bi južnokorejska kompanija mogla malo požuriti s predstavljanjem modela S10 i S10+ jest što za veljaču sljedeće godine i mobilni sajam MWC (na kojem su ove godine predstavljeni model S9 i S9+) pripremaju nešto posebno – potpuno novi pametni telefon Galaxy X.

O Samsungovu X-u glasine kruže već godinama. Riječ je o mobilnom uređaju koji bi trebao imati savitljivi ekran te su njegov razvoj potvrdili i čelnici Samsunga, no službeno i dalje nema informacija o nekim opcijama telefona i datumu predstavljanja. Za razliku od Appleova X-a, južnokorejski Galaxy X trebao bi donijeti velike novitete i pravu revoluciju na mobilno tržište.

Naime, to bi trebao biti prvi savitljivi telefon na tržištu te će biti zanimljivo vidjeti kako je Samsung ideju savitljivog telefona proveo u djelo – ovaj uređaj koristit će se kao klasični smartphone koji bi se mogao otvoriti, čime bi se povećala površina ekrana i onda bi se mogao koristiti kao tablet.

Još jedna od glasina kaže kako bi mogao imati čak tri 3,5 inča OLED ekrana – osim klasičnog ekrana s vanjske strane telefona, Galaxy X mogao bi se otvoriti te bi se s unutarnje strane bila dva ekrana koja bi se, kada se telefon u potpunosti otvori, spojila u jednu površinu, odnosno ekran dijagonale 7 inča.

Naravno, ovo su sve glasine i još nema potvrde iz Samsunga o izgledu samog telefona, no na njemu se radi već godinama te ljubitelji kompanije s nestrpljenjem iščekuju njegovo predstavljanje.

Najveći problem za većinu potencijalnih korisnika vjerojatno će biti cijena jer će taj uređaj sigurno biti skuplji i od današnjih top-modela pametnih telefona.
 

Izvor: Tech Spot

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti