Savršen poklon za buduće roditelje: Pametna električna kolica za bebe

Električni motori pomagat će i olakšati guranje kolica uzbrdo, prikočit će na nizbrdicama, a omogućit će i punjenje baterija pametnog telefona.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.09.2019. / 08:57

Električna kolica (Foto: Bosh)

Za sve buduće roditelje koji razmišljaju o kupovini kolica Bosh ima zanimljivo i pametno rješenje – električni pogon i tehnologiju koja će se ugrađivati u kolica i koja će roditeljima olakšati šetnje, a s kojim će usput moći napuniti i bateriju svog pametnog telefona.

Električni motori nisu ugrađeni kako bi sami pokretali kolica, već kako bi roditeljima asistirali i pomogli pri guranju. Zahvaljujući ugrađenim senzorima, kolica prepoznaju uzbrdice, nizbrdice i neravan teren i prilagođavaju se takvim uvjetima, a roditelji sami određuju razinu asistencije pomoću aplikacije na pametnom telefonu koja je s kolicima povezana Bluetoothom. Na uzbrdici kolica će jače "potegnuti" i roditeljima olakšati uspon, dok će na nizbrdici sama prikočiti – kada roditelj pusti kolica, aktivira se automatska kočnica da kolica i dijete ne "pobjegnu.

Dijete s mobitelom (Foto: Getty Images) Do druge godine bez mobitela! Roditelji, evo kad djeca mogu koristiti ekrane i koliko dugo!

Električna kolica (Foto: Bosh)

Također, teško je da će vam netko i ukrasti kolica ako ih, recimo, parkirate ispred kafića ili parka dok s bebom sjedite i pijete kavu ili se igrate u parku jer će se aktivirati alarm na kolicima te automatska kočnica. Pametna kolica pokreću dva električna motora, dok ugrađena baterija može izdržati 15 kilometara vožnje, ovisno o razini asistencije, a za njezino punjenje potrebno je oko dva i pol sata. Na kolicima se nalazi i priključak za povezivanje pametnog telefona, pa dok vozite bebu, možete puniti bateriju mobilnog uređaja.

Boshova tehnologija električnih kolica prvo će se pojaviti u kolicima švedske kompanije Emaljunga te početkom sljedeće godine očekujemo prve modele njihovih pametnih električnih kolica, a nakon toga planirana je suradnja i s drugim proizvođačima kolica za bebe. Cijena još nije poznata, no nije teško pretpostaviti da će biti višestruko veća u odnosu na klasična kolica.

Izvor: Bosh
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti