Šef Forda otkriva budućnost proizvodnje električnih vozila: Oni su naši glavni konkurenti, oni će biti sila

Ford je u veljači najavio da će uložiti 3,5 milijardi dolara u gradnju tvornice baterija za električna vozila u Michiganu.

Hina | 20.06.2023. / 08:47

Fordov logo
Fordov logo (Foto: Afp)

SAD još nije spreman natjecati se s Kinom u proizvodnji električnih vozila, upozorio je izvršni predsjednik automobilske kompanije Ford Motor Bill Ford te naglasio da moraju biti spremni i na bitku za domaće tržište.

Razvili su električne automobil vrlo brzo i u velikim razmjerima. I sad ih izvoze. Nisu prisutni u SAD-u, ali će, po nama, u određenom trenutku doći. Moramo biti spremni i spremamo se, rekao je čelnik američkog automobilskog diva.

Slika nije dostupna Ford patentirao bateriju za električne automobile koja se nalazi na krovu vozila

Ford je u veljači najavio da će uložiti 3,5 milijardi dolara u gradnju tvornice baterija za električna vozila u Michiganu u sklopu ugovora koji uključuje korištenje tehnologije kineske kompanije za proizvodnju baterija CATL.

Bill Ford, praunuk osnivača kompanije Henryja Forda, rekao je da će tvornica baterija u Michiganu pružiti priliku Fordovim inženjerima da uče o tehnologiji i potom je sami koriste.

Taj je pogon u potpunom vlasništvu Forda. Oni će biti naši zaposlenici, a mi ćemo samo imati licencu za tehnologiju, to je sve, kazao je.

Slika nije dostupna Šef Forda iznenadio izjavom: Za proizvodnju električnih automobila trebamo 40 posto manje radnika

U svibnju je izvršni direktor Forda Jim Farley rekao da su im kineski proizvođači električnih vozila glavni konkurenti. Dodao je da Fordu treba prepoznatljivo brendiranje ili niži troškovi kako nadmašio kinesku konkurenciju.

Mislim da su naši glavni konkurenti Kinezi, a ne General Motors ili Toyota. Kinezi će biti sila, rekao je Farley.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti