Šef Porschea ponovno pobudio pozornost: "Bugatti i Rimac su dobar tehnološki par"

Hoće li Rimac preuzeti Bugatti i što bi to moglo značiti za hrvatsku tvrtku, trebalo bi biti poznato do ljeta.

Martina Čizmić | 22.02.2021. / 17:00

Oliver Blume, CEO Porschea, i Mate Rimac, osnivač i CEO Rimac Automobila (Foto: Rimac Automobili) (Foto: Rimac Automobili)

Kad je prošle godine britanski automobilski magazin Car objavio vijest kako je Volkswagen na korak do prodaje Bugattija Rimcu, za mnoge je to bio logičan potez. No, kako ni iz jedne od spomenutih tvrtki nije bilo nikakvih komentara ili informacija, vijest je pomalo pala u zaborav.

Sve do intervjua koji je Porscheov šef, Oliver Blume, dao njemačkom časopisu Automobilwoche.

Slika nije dostupna Vijest koja je odjeknula poput bombe: Rimac Automobili preuzimaju Bugatti? "Ne možemo komentirati spekulacije"

Slika nije dostupna Pojavio se niotkud, a danas ga uspoređuju s Elonom Muskom: BBC se raspisao o Hrvatu koji se nije htio odreći svoga sna

Trenutno traju intenzivne rasprave o tome kako Bugatti može biti razvijan na najbolji mogući način. Rimac bi tu mogao igrati ulogu jer su ti brandovi dobar tehnološki par, rekao je Blume.

Istaknuo je kako se trenutno raspravljaju različiti scenariji sa različitim strukturama.

Vjerujem da će situacija biti razriješena u prvoj polovici godine, rekao je Blume.

Govoreći o Rimcu, Blume je istaknuo kako su Rimac automobili veoma agilni i dobri u izradi prototipova, malih serija te imaju mogućnost da različito razmišljaju o pojedinim temama. Cilj im je da Rimac postane primarni dobavljač rješenja u visoko tehnološkom segmentu automobilske industrije.

Podsjetimo, spominjalo se da bi Rimac preuzeo Bugatti, a za uzvrat bi Porsche podigao udio u Rimcu na 15,5 posto, što bi mu omogućilo da kroz Rimac razvija svoje električne modele.

Hoće li se taj plan i realizirati, saznat ćemo do ljeta.

Izvor: Automobilwoche

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti