Potrebno vam je dosta vremena da pošaljete nekome fotografiju s vašeg Android mobitela? Kako mobiteli svake godine imaju sve bolje fotoaparate s nekoliko megapiksela i mnoge opcije, veličina pojedinačnih fotografija se znatno povećala.

Većina mobitela ima kameru preko pet megapiksela, što dovodi do veličine fotografije od par megabajta. Ove fotografije izgledaju sjajno kada ih preuzmete na svoje računalo, međutim kada ih želite brzo podijelite s nekime preko elektroničke pošte ili društvenih mreža, tada to može potrajati.

U takvim slučajevima je dobro da se smanji rezolucija fotografije koju šaljete i to prije nego što ćete je podijeliti. Ovdje nam se vrlo dobro uklapa besplatna aplikacija Send Reduced.

Ona nam omogućuje smanjivanje rezolucije fotografije prije slanja, uz minimalan broj koraka, odnosno omogućuje nam odabir rezolucije i kvalitete slike prije nego što je pošaljemo i podijelimo s nekime.

Send reduced

Opcija za smanjivanje rezolucije i kvalitete fotografije dostupna je unutar opcije Podijeli. Pronađite fotografiju koju želite podijeliti, pritisnite gumb za opcije i gumb Podijeli, a zatim odaberite opciju Send Reduced. Zadanu rezoluciju i kvalitetu slike možete postaviti u postavkama same aplikacije.

Send reduced options

Cijena: Besplatno | Zahtijeva: Android 2.1 ili više | Google Play preuzimanje: Send Reduced


Post je originalno objavljen na Oblak znanjastranici koja se bavi računalnim stvarima, a koje zanimaju jednog osnovnog i naprednog korisnika računala.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju