Serengeti je na najboljem putu da postane najpoželjniji poslodavac u IT industriji

Serengeti se izdvaja zbog svog modela ambasadrostva koji im omogućuje da ostvaruju bolje kontakte i suradnju s klijentima.

Martina Čizmić | 11.04.2019. / 16:51

Marko Pejnović, Goran Kalanj, Zoran Kovačević i Dijana Perić (Foto: Serengeti)

Konzultantska tvrtka Serengeti, koja pruža usluge razvoja kompleksnih poslovnih aplikacija, predstavila je poslovne rezultate za 2018., ali i najavila nove ciljeve za 2019. godinu. Tako su se pohvalili s prihodom od 35 milijuna kuna, što je rast od impresivnih 66 posto. Povećanje opsega posla rezultiralo je i većim zapošljavanjem. Tako su u samo godinu dana povećali broj zaposlenih za čak 80 posto. U 2019. godini, kako su istaknuli na druženju s novinarima, žele te brojke još povećati.

"Izuzetno smo zadovoljni rezultatima u prethodnoj godini, no ne planiramo stati na tome. I za ovu godinu imamo velike planove. Daljnjom implementacijom Team Extension modela odnosno modela ambasadorstva u 2019. godini planiramo povećati broj zaposlenika na 200 te očekujemo povećanje prihoda od 25 milijuna kuna, na ukupno 60 milijuna kuna. Upravo nam je model ambasadorstva, koji poslovnim partnerima donosi zaokruženu softversku konzultantsku uslugu, omogućio uspješno poslovanje kako u Hrvatskoj tako i u Zapadnoj Europi. Naši planovi za 2019. uključuju otvaranje prodajnog ureda u Njemačkoj i nekoliko razvojnih centara izvan Hrvatske", istaknuo je izvršni direktor Serengetija Goran Kalanj.

Serengeti je u prošloj godini ostvario značajan proboj, kako na domaćem tako i na inozemnom tržištu. Zahvaljujući uredima u Beču i Amsterdamu, ostvarili su suradnju sa svjetski renomiranim tvrtkama poput Knappa, Audiofona i Froniusa s kojima je uspješno implementiran Team Extension model. Dijana Perić prezentirala je model ambasadorstva s kojim Serengeti ostvaruje povećanje kapaciteta i fleksibilnosti. Radi se o odlasku Serengetijevih zaposlenika u tvrtke klijente i izravan rad s klijentom na implementaciji novih proizvoda ili projekata.

Kako se broj klijenata kontinuirano povećava, iz Serengetija su najavili kako se nadaju da će ove godine zaposliti još barem 50, mahom IT stručnjaka.

"Cilj nam je biti prepoznati kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj. Za sve naše zaposlenike trudimo se održavati dobar odnos poslovnog i privatnog života uz ležernu atmosferu i mogućnosti rada na atraktivnim međunarodnim projektima“, objasnio je direktor marketinga Marko Pejnović te dodao: „Fokus tvrtke Serengeti je na zapošljavanju najvećih stručnjaka u industriji, koji imaju priliku sudjelovati u daljnjem razvoju tvrtke te učvrstiti njezinu poziciju pružatelja inovativnih softverskih rješenja vrhunske kvalitete."

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti