Serengeti nastavlja širenje i otvara novi ured u Splitu

Posebno su ponosni na FIYU, rješenje koje ubrzava razvoj aplikacija do 80%, a obuhvaća sve segmente razvoja nekog softvera, modularno je i bazirano na najboljim developerskim praksama.

Martina Čizmić | 29.11.2021. / 07:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Hrvatska IT kompanija Serengeti, zaista ima razloga za zadovoljstvo posljednjih godina. Nakon otvaranja ureda u Zagrebu, Bjelovaru i Varaždinu, najavili su otvaranje i ureda u Spliku početkom 2022. godine. Novi ured trebao bi zaposliti 20 IT stručnjaka koji će tako dati svoj obol daljnjem širenju Serengetijevog poslovanja. 

Naime, Serengeti je, kako su istaknuli čelni ljudi te tvrtke, tijekom proteklih godinu dana proširio svoj portfelj klijenata i to na tržištima SAD-a i Skandinavije, ali i otvorio razvojne centre u Keniji i Srbiji. 

Širenje na različita tržišta i otvaranje novih ureda posljedica je prosječne stope rasta prihoda u posljednjih pet godina, od oko 35 posto, a iz Serengetija se nadaju da će se takav trend nastaviti i u budućnosti. 

Posebno su ponosni na FIYU, rješenje koje ubrzava razvoj aplikacija do 80%, a obuhvaća sve segmente razvoja nekog softvera, modularno je i bazirano na najboljim developerskim praksama. FIYU je Rapid Application Development rješenje namijenjeno svim tvrtkama koje razvijaju vlastiti softver bilo da su IT tvrtke, start-up ili velike tvrtke.

Razvijali smo FIYU intenzivno dvije godine, i to prije svega za vlastite potrebe, tako da smo sami bili i prvi korisnik ove inovativne platforme. Međutim, ubrzo se ukazala prilika i da naši klijenti iskoriste sve prednosti ove platforme. Počeli smo s jednim kupcem, u planu ih je već 5, a do kraja iduće godine očekujemo da će čak 20 naših klijenata koristiti FIYU, rekao je Goran Kalanj, direktor i vlasnik tvrtke Serengeti.

Među velikim imenima koji su nedavno postali klijenti Serengetija izdvajaju se Protel, iznimno jaka globalna kompanija s centralom u Njemačkoj koja nudi tehnološka rješenja u hotelskoj industriji zadnjih 25 godina, u više od 14.000 hotela u čak 93 države, kao i Addiko banka, gdje Serengeti radi na projektu Appian BPM, rješenja za inteligentnu automatizaciju koje kombinira snagu upravljanja poslovnim procesima, strojnog učenja i robotske automatizacije procesa s low-code razvojem kako bi se povećala produktivnost i smanjili troškovi.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti