Japanski proizvođač elektronike, poznat po svojim linijama televizora, objavio je svoju verziju 7 inčnog tableta sa Android operativnim sistemom.

Prije nekoliko mjeseci Sharp je obustavio isporuku 5.5 i 10.8 inčnog e-čitača Galapagosa koji je bio na tržištu nešto manje od godinu dana, a razlog tome je novi Media Tablet koji na sebi nosi Honeycomb operativni sistem.

Tablet pokreće procesor Nvidia Tegra 2, 1GB RAM-a, 8GB memorije sa 7 inčnim zaslonom rezolucije 1024 x 600, naravno osjetljivim na dodir.

Tu se nalazi i stražnja kamera od 5 megapiksela te prednja od 2 megapiksela, no ono što je zanimljivo jest da tablet koristi WiMAX tehnologiju kojom se tabletom može povezati na japansku UQ mrežu uz mogućnost Downloada brzinom od 40Mbps i uploada od 10Mpbs.

Također, Media Tabletom može se koristiti Sharpova Galapagos trgovina koja sadrži 40,000 raznih novina i knjiga, te dolazi sa preinstaliranim softverom uključujući i Aquos Remote aplikaciju koja služi za upravljanje Sharp televizorima te Blu-ray playerima.

Tablet će 9. prosinca krenuti u prodaju u Japanu, a cijena za sada nije poznata niti datum kada će tablet krenuti u prodaju globalno.

Via The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju