Shazam je uveo bogatiji prikaz riječi pjesama

Servis za prepoznavanje pjesama Shazam, duboko je zakoračio u glazbene vode čemu u prilog ide i nove značajke na premium računu.

Zimo Zimo Zimo | 15.06.2011. / 16:18

Shazam je uveo bogatiji prikaz riječi pjesama

Servis za prepoznavanje pjesama Shazam, duboko je zakoračio u glazbene vode čemu u prilog ide i nove značajke na premium računu.

Naime, Shazam postaju prave mobilne karaoke, no ne doslovno. Servis nudi prikaz riječi pjesme koju slušate, što omogućuje korištenje tehnologije iz Tunezeea, ujedno i prve tvrtke koju je Shazam kupio.

Od sada korisnicima će se u rezultatima prikazivanja prikazati još jedan gumb 'LyricPlay' , no samo ako su riječi pjesme dostupne. Ukoliko poželite čitati riječi pjesme, sve što trebate jest okrenuti vaš mobitel horizontalno, i na vašem će se ekranu pojaviti tekst.

No Shazam je već nudio tekst pjesama i prije, ali uz LyricPlay, riječi na vašem ekranu su puno dinamičnije, i zabavnije, pa će tako tekst pjesme iskakati, 'teći', kretati se i to sve u sinkronizaciji sa samom pjesmom, a dodajmo tome i da će tekst biti u bojama covera albuma.

Tehnički direktor Shazama, Jason Titus, istaknuo je kako se njihov servis ne temelji samo na pronalaženju pjesama, te kako su uložili mnogo truda i vremena kako bi sinkronizirali riječi pjesama sa samom pjesmom, čak i one koje su usporene ili ubrzane, što se ponekad događa na radio postajama.

Ova nova značajka Shazama dostupna je samo za korisnike sa Shazam Encore i RED premium aplikacijom, no cijena od 3.99 dolara odnosno 5.99 dolara godišnje stvarno ne bi trebao predstavljati problem onima koji žele pjevati na pjesme koje slušaju.

Koristite li Shazam? Što mislite o LyricPlay značajki?

Via GigaOM, Photo Engadget

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti