Shift Money 2020 ove godine uživo i virtualno u suradnji sa Singapore FinTech Festivalom

Konferencija će se premijerno odvijati u suradnji sa Singapore FinTech Festivalom koji okuplja međunarodne lidere iz područja financija, poslovanja, javnog sektora i tehnologije.

Martina Čizmić | 25.11.2020. / 08:51

Konferencija Shift Money (Foto: Shift)

Zagreb će ponovno ugostiti regionalnu konferenciju posvećenu financijskim tehnologijama - Shift Money i to 7. i 8. prosinca 2020. Ovogodišnje, treće izdanje Shift Money konferencije pred sudionike donosi atraktivan program prepun zanimljivih tema i relevantnih aktera iz svijeta financijskih tehnologija. Kao i proteklih godina, svi prisutni moći će uživati u predavanjima, panelima i drugim kvalitetnim sadržajima na najvišoj produkcijskoj razini. Odvijanje programa u sigurnim uvjetima prostrane Laube dodatni je jamac vrhunskog doživljaja.

Program predvode legendarni Tim Draper, guverner HNB-a Boris Vujčić te suosnivači Currencyclouda i Onfida

Shift Money 2020 će se odvijati kao dvodnevno događanje uz brojne programske sadržaje i predstavljanja fintech inovacija, rješenja i tvrtki (iz Hrvatske i svijeta), te će sudionicima ponuditi izvrsnu platformu za ostvarivanje kvalitetnih profesionalnih kontakata, upoznavanje s liderima industrije i mogućim sponzorima. Konferencija će sadržavati razgovore o budućnosti novca te prezentirati inovacije i tvrtke u svrhu razmjene ideja, povezivanja te pokretanjasuradnje i poslova u području platnog prometa i financijskih usluga.

Među brojnim programskim segmentima konferencije ističe se predavanje legendarnog investitora Tima Drapera koji će govoriti o budućnosti kriptovaluta i blockchain tehnologije. Guverner HNB-a Boris Vujčić će sa sudionicima podijeliti razmišljanja o načinima na koje regulatorna tijela mogu pomiriti svoju ulogu s ubrzanom dinamikom razvoja financijskih tehnologija. Možemo istaknuti i predavanja Richarda Arundela, suosnivača Currencyclouda, te Husayna Kassaija, suosnivača i izvršnog direktora Onfida, tehnološke tvrtke koja se bavi sigurnošću i provjerom identiteta u zaštićenim sustavima. Sudionike očekuju i druga zanimljiva predavanja i paneli iz područja financijskih tehnologija, a u sklopu programa na rasporedu je i finale Elevator Lab Challengea, regionalnog fintech natjecanja pod pokroviteljstvom Raiffeisen banke u kojem se natječu startupi iz Hrvatske, BiH i Srbije.

Konferencija će se premijerno odvijati u suradnji sa Singapore FinTech Festivalom koji okuplja međunarodne lidere iz područja financija, poslovanja, javnog sektora i tehnologije. Ovogodišnji SFF temelji se na hibridnom formatu koji kombinira središnje 24-satno online događanje s preko 40 globalnih događanja u FinTech središtima diljem svijeta. Jedno od spomenutih događanja upravo je Shift Money 2020 konferencija, čime je Hrvatska predstavljena kao jedan od partnera SFF-a i domaćin klasičnog, fizičkog konferencijskog događanja. Programski sadržaji konferencije će se emitirati uživo na SFF online platformi i tako omogućiti da 60.000 sudionika SFF-a iz svih dijelova svijeta pratidogađanja iz Zagreba.

Oduševljeni smo što je ovogodišnji Shift Money postao dio SFF-a i na taj način stavio Zagreb na mapu vodećih događanja u svijetu financijskih tehnologija. Fintech se doista pokazao kao najuzbudljivija i najbrže rastuća tehnološka vertikala koja kombinira iznimne startupe, motivirane lidere u industriji i angažirane predstavnike regulatornih tijela, rekao je Ivan Burazin, osnivač i izvršni direktor tvrtke Shift, organizatora konferencije.

Sopnendu Mohanty, glavni financijski direktor MAS-a, dodao je: Kao rastuća fintech destinacija u jugoistočnoj Europi, Hrvatska je pojavom mladih i sposobnih digitalnih stručnjaka postala rastuće inovacijsko žarište. U duhu ovogodišnjih globalnih tendencija, drago nam je što ćemo ostvariti suradnju sa Shift Money konferencijom kako bismo povezali hrvatske financijske i tehnološke zajednice s globalnom SFF zajednicom, razmijenili ideje i stvorili nove mogućnosti za inovacije u području financijskih tehnologija.

Ovogodišnja Shift Money konferencija dolazi na kraju izazovne godine koju je obilježila globalna pandemija, mjere izolacije i zatvorene granice. U tom kontekstu važno je istaknuti kako je krajem rujna Shift uspješno organizirao developersku konferenciju Shift Dev, s više strana pozdravljenu kao uzorno rješenje za organizaciju poslovnih skupova u postojećim okolnostima. Svi preduvjeti za uspjeh u organizaciji predstojeće Shift Money 2020 konferencije na taj su način osigurani, ostaje još jedino da rezervirate svoje ulaznice.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti