Zagreb će ponovno ugostiti regionalnu konferenciju posvećenu financijskim tehnologijama - Shift Money i to 7. i 8. prosinca 2020. Ovogodišnje, treće izdanje Shift Money konferencije pred sudionike donosi atraktivan program prepun zanimljivih tema i relevantnih aktera iz svijeta financijskih tehnologija. Kao i proteklih godina, svi prisutni moći će uživati u predavanjima, panelima i drugim kvalitetnim sadržajima na najvišoj produkcijskoj razini. Odvijanje programa u sigurnim uvjetima prostrane Laube dodatni je jamac vrhunskog doživljaja.

Program predvode legendarni Tim Draper, guverner HNB-a Boris Vujčić te suosnivači Currencyclouda i Onfida

Shift Money 2020 će se odvijati kao dvodnevno događanje uz brojne programske sadržaje i predstavljanja fintech inovacija, rješenja i tvrtki (iz Hrvatske i svijeta), te će sudionicima ponuditi izvrsnu platformu za ostvarivanje kvalitetnih profesionalnih kontakata, upoznavanje s liderima industrije i mogućim sponzorima. Konferencija će sadržavati razgovore o budućnosti novca te prezentirati inovacije i tvrtke u svrhu razmjene ideja, povezivanja te pokretanjasuradnje i poslova u području platnog prometa i financijskih usluga.

Među brojnim programskim segmentima konferencije ističe se predavanje legendarnog investitora Tima Drapera koji će govoriti o budućnosti kriptovaluta i blockchain tehnologije. Guverner HNB-a Boris Vujčić će sa sudionicima podijeliti razmišljanja o načinima na koje regulatorna tijela mogu pomiriti svoju ulogu s ubrzanom dinamikom razvoja financijskih tehnologija. Možemo istaknuti i predavanja Richarda Arundela, suosnivača Currencyclouda, te Husayna Kassaija, suosnivača i izvršnog direktora Onfida, tehnološke tvrtke koja se bavi sigurnošću i provjerom identiteta u zaštićenim sustavima. Sudionike očekuju i druga zanimljiva predavanja i paneli iz područja financijskih tehnologija, a u sklopu programa na rasporedu je i finale Elevator Lab Challengea, regionalnog fintech natjecanja pod pokroviteljstvom Raiffeisen banke u kojem se natječu startupi iz Hrvatske, BiH i Srbije.

Konferencija će se premijerno odvijati u suradnji sa Singapore FinTech Festivalom koji okuplja međunarodne lidere iz područja financija, poslovanja, javnog sektora i tehnologije. Ovogodišnji SFF temelji se na hibridnom formatu koji kombinira središnje 24-satno online događanje s preko 40 globalnih događanja u FinTech središtima diljem svijeta. Jedno od spomenutih događanja upravo je Shift Money 2020 konferencija, čime je Hrvatska predstavljena kao jedan od partnera SFF-a i domaćin klasičnog, fizičkog konferencijskog događanja. Programski sadržaji konferencije će se emitirati uživo na SFF online platformi i tako omogućiti da 60.000 sudionika SFF-a iz svih dijelova svijeta pratidogađanja iz Zagreba.

Oduševljeni smo što je ovogodišnji Shift Money postao dio SFF-a i na taj način stavio Zagreb na mapu vodećih događanja u svijetu financijskih tehnologija. Fintech se doista pokazao kao najuzbudljivija i najbrže rastuća tehnološka vertikala koja kombinira iznimne startupe, motivirane lidere u industriji i angažirane predstavnike regulatornih tijela, rekao je Ivan Burazin, osnivač i izvršni direktor tvrtke Shift, organizatora konferencije.

Sopnendu Mohanty, glavni financijski direktor MAS-a, dodao je: Kao rastuća fintech destinacija u jugoistočnoj Europi, Hrvatska je pojavom mladih i sposobnih digitalnih stručnjaka postala rastuće inovacijsko žarište. U duhu ovogodišnjih globalnih tendencija, drago nam je što ćemo ostvariti suradnju sa Shift Money konferencijom kako bismo povezali hrvatske financijske i tehnološke zajednice s globalnom SFF zajednicom, razmijenili ideje i stvorili nove mogućnosti za inovacije u području financijskih tehnologija.

Ovogodišnja Shift Money konferencija dolazi na kraju izazovne godine koju je obilježila globalna pandemija, mjere izolacije i zatvorene granice. U tom kontekstu važno je istaknuti kako je krajem rujna Shift uspješno organizirao developersku konferenciju Shift Dev, s više strana pozdravljenu kao uzorno rješenje za organizaciju poslovnih skupova u postojećim okolnostima. Svi preduvjeti za uspjeh u organizaciji predstojeće Shift Money 2020 konferencije na taj su način osigurani, ostaje još jedino da rezervirate svoje ulaznice.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju