Shift Money konferencija pokazala koliki je interes za FinTech industriju u Hrvatskoj

Prvo izdanje Shift Money konferencije izazvalo je velik interes i pokazalo da vrijeme fintecha u Hrvatskoj tek dolazi.

Martina Čizmić | 26.11.2018. / 15:14

Shift Money (Foto: Shift) (Foto: Shift)

Dvodnevna konferencija Shift Money u Laubi je okupila 1000 posjetitelja iz cijelog svijeta i preko 30 govornika iz najuspješnijih svjetskih tvrtki financijskih tehnologija. Događaj su otvorili glavni organizator Shift konferencije Ivan Burazin i kreativni direktor tvrtke s4fe.io Joel Wasfy. U pozdravnom govoru su naglasili značaj koji industrija financijskih tehnologija trenutno ima i koliko je bitno da se u ovim ranim počecima industrije, Hrvatska postavi kao jedna od njezinih prijestolnica.

Prvi govornik konferencije bio je Daniel R. Döderlein, izvršni direktor i osnivač tvrtke Auka koja već dugi niz godina postavlja sebe kao voditelja u industriji mobilnog plaćanja i e-trgovina. Na pozornici je Daniel govorio o tome kako se može doći do uspješnih zajednica koje ne koriste gotovinu i kako ostale tvrtke misle to postići kroz svoje modele u usporedbi s njihovim. Ujedno je i najavio premijeru aplikacije za mobilno plaćanje Settle koja će od 2019. godine biti dostupna u Hrvatskoj.

Na konferenciji se pridružio i Robert Wiecko, COO Dashakoji  je objasnio zašto je potrebna decentralizirana platforma za plaćanje poput Dasha. S Dashom možete napraviti instantna, privatna plaćanja uživo i online kroz njihovu open-source platformu koju poslužuje, preko interneta, tisuće korisnika diljem cijelog svijeta.

Od dodatnih govornika, valja istaknuti i Pavela Matveeva, izvršnog direktora Wirexa, platforme koja se trudi napraviti univerzalno mjesto gdje možete kupovati, prodavati i trošiti svoje fiat i kripto valute bez naknada i problema. Sa nama je podijelio ideju i viziju kako možemo približiti kripto valute prosječnom čovjeku, a samim time i svakodnevnom trošenju.

Pored stručnjaka, na Shift Moneyu, 10 startupa iz cijelog svijeta danas je predstavilo svoje ideje žiriju, investitorima i novinarima te je svaki od njih pokušao uvjeriti ih kako upravo oni mogu najviše utjecati na industriju financijskih tehnologija. Startupi koji su se danas natjecali su:
Citizen (citizen.is)
Bankzee (bankzee.eu)
GexPay (gexpay.com)
Fractal (askfractal.com)
Insoro (insoro.com)
AVR
Cashaa (cashaa.com)
EnlightAID (enlightaid.org)
Irresident (irresident.io)
CoinStudio (crosstec.org)

Samo će 4 najbolja startupa imati priliku sutra se boriti za Shift Money Challenge, a obzirom na ideje koje su danas prezentirane, borba bi moga biti veoma zanimljiva. Konferencija se nastavlja sutra zanimljivim predavanjim predavanjima stručnjaka iz cijelog svijeta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti