Iako je iza njih već više od deset godina, Skype je tek sada najavio mogućnost slanja video poruka korisnicima koji trenutno nisu dostupni.

Skype je sada i službeno potvrdio glasine koje se već nekoliko mjeseci pojavljuju u medijima, a to je mogućnost video poruka za iOS, Android platformu te Mac računala, no zanimljivo je da u ovoj prvoj fazi ne postoji podrška za Windows platformu iako je Skype u vlasništvu Microsofta.

Nakon što su promijenili pravila korištenja u prosincu prošle godine, dalo se naslutiti da možemo očekivati ovakav potez Skypea, no teško je povjerovati da je kompaniji — koja se bavi komunikacijom videom i tekstom — trebalo toliko godina da pruža ove mogućnosti.

No bolje ikad nego nikad, rekli bi neki. Skype će za sada omogućiti korištenje ove mogućnosti samo u SAD-u, Velikoj Britaniji i nekoliko drugih zemalja, prenosi Venture Beat, no nema naznaka kada bi te mogućnost mogli imati svi.

Tango, video servis koji je u neku ruku konkurencija Skypeu, već više od godinu dana pruža ove mogućnosti.

Korisnici Skypea će tako moći slati video poruke u trajanju od maksimalno tri minute kroz prije spomenute platforme, no za sada nema informacija kada će i korisnici s Windowsima dobiti ove mogućnosti.

Hoćete li slati video poruke?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju