Slavni košarkaš kopirao je investicijsku strategiju Jeffa Bezosa i višestruko povećao svoje bogatstvo

Shaq je bio dominantan i iznimno uspješan na košarkaškim terenima, a s istim rezultatima nastavlja i kao investitor.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.07.2019. / 16:24

Shaquille O`Neal (Foto: AFP)

Iako je najpoznatiji po svojoj dominaciji na košarkaškim terenima krajem devedesetih i početkom prošlog desetljeća, Shaquille O`Neal tijekom svoje nekošarkaške karijere snimao je filmove, izdao je nekoliko rap albuma, a danas ga možemo gledati na NBA TV-u, slušati njegove komentare utakmica i uživati u Shaqtin` A Foolu, odnosno njegovom izboru nespretnih i smiješnih poteza igrača s kojim nasmijava ljubitelje košarke diljem svijeta.

Jeff Bezos Najbogatiji čovjek na svijetu ima nekoliko savjeta za sve koji žele uspjeti u poslovnom životu

No osim košarkaške karijere zahvaljujući kojoj će jednom ući u Kuću slavnih te manje uspješne glazbene i TV karijere, O`Neal je i poznati investitor koji novac zarađen košarkom i drugim aktivnostima uspješno ulaže u startupove i kompanije. Dok dio uspješnih sportaša svoje desetke milijuna dolara zarađenih tijekom sportske karijere brzo potroši kupujući skupe automobile, jahte, vile te na luksuzan stil života, Shaq je pametnim ulaganjima okrenuo nove milijune i izvan košarkaških parketa.

U nedavnom razgovoru za američke medije, napomenuo je kako se prilikom ulaganja novca koristio strategijom Jeffa Bezosa - jednom je čuo kako je Bezos rekao da investira u kompanije čiji će proizvodi promijeniti ljudske živote, a od kada je počeo slijediti tu investicijsku strategiju, njegovo bogatstvo povećalo se skoro 4 puta. Tako je O`Neal bio jedan od ranih ulagača u Google, novac je investirao i u Apple, kao i u neke fast food franšize, a upravo je Google izdvojio kao uvjerljivo najbolju dosadašnju investiciju.

Bezos i robotski pas (Foto: Twitter) Bogatstvo će se povećavati i dalje! Dobre vijesti za Jeffa Bezosa

Također, prilikom donošenja odluke o ulaganju, kaže da ne razmišlja uvijek samo o novcu, već i o tome koliko se njemu sviđa neki brend, a kako obožava uštipke, kao svoju najdražu investiciju naglasio je Krispy Kreme u kojem kupuje uštipke još od fakulteta.

Izvor: Business Insider

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti