Sljedeće srijede održat će se osma konferencija ICT Supergirls

Cilj konferencije jest promicanje i ohrabrivanje mladih žena i djevojaka za odabir svoje karijere u ICT industriji i STEM djelatnostima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.04.2022. / 14:28

Žene u IT industriji (Foto: Getty Images)

Konferencija ICT Supergirls dio je globalne inicijative čiji je cilj promicanje i ohrabrivanje mladih žena i djevojaka za odabir svoje karijere u ICT industriji i STEM djelatnostima. Ova je konferencija popularna i u Hrvatskoj te će se njeno osmo hrvatsko izdanje održati sljedeće srijede 4. svibnja u 13 sati na Visokom učilištu Algebra.

S obzirom na to da su istraživanja pokazala kako i djevojčice i dječaci iskazuju istu razinu zanimanja za informatiku i računalstvo, no zbog utjecaja okoline taj se interes s vremenom smanjuje, inicijative i konferencije poput ICT Supergirls trebale bi utjecati na promjenu razmišljanja i percepcije okoline, kao i na razbijanje stigme da je ICT industrija rodno stereotipna.

Sudionice konferencije imat će priliku za networking i dijeljenje iskustva - ne samo s govornicima već i sudionicama sličnih interesa. Osim sudjelovanja na predavanjima, posjetiteljice će imati priliku prijaviti se i na Mentoring Byte - program koji spaja mlade ljude s idealnim mentorom kako bi kroz individualno mentorstvo pokrenuli ili unaprijedili karijeru.

Jedan od ciljeva konferencije je i pružiti sudionicima doživljaj stvarnih iskustava, posvećenosti i samodiscipline, stoga će na njoj sudjelovati i govornici koji nisu dio IT industrije, no čije inspirativne životne priče vrijedi poslušati. Također, ove će se godine na pozornici pridružiti i prvi predavač, Dejan Nemčić, profesor geografije i dobitnik svjetske nagrade za najboljeg profesora.

Konferenciju organizira softverska tvrtka Lemax u suradnji sa švedskim veleposlanstvom. Veleposlanica Kraljevine Švedske u Hrvatskoj, Diana Helen Madunic podijelit će iskustva švedskog pristupa društveno odgovornom poslovanju i važnosti rodne ravnopravnosti, posebice u industrijama u kojima su žene manje zastupljene, kao što je slučaj s ICT-jem.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti