Glasine koje kruže internetskim prostranstvima ukazuju da će Microsoft sljedeći tjedan u suradnji sa Samsungom objaviti Windows 8 tablet.

Uređaj bi mogao imati quade-core ARM procesor, piše Wired, a predstavljen bi trebao biti na Microsoftovoj BUILD konferenciji, te bi svi sudionici trebali besplatno dobiti po jedan primjerak.

Za razliku od Appleovog iOS-a i Windowsa 7, novi Windows 8 moći će se koristiti i na desktop računalima i na tabletima, dok će se aplikacije moći kupovati putem Windows 8 App Storea, za koju je već Microsoft potvrdio da će postojati.

Ono što za sada nije poznato jest hoće li aplikacije sa Windows Phone 7 biti dostupne za Windows 8 tablete, no CEO NVIDIA-e kaže kako smatra da hoće.

Iako se lansiranje novih Windowsa 8 planira tek za sljedeću godinu, velika je vjerojatnost kako će Steve Ballmer predstaviti Samsung tablet sa novim Windowsima još ove godine, no to ne znači kako će isti krenuti u prodaju ove godine.

Konferencija traje od 13. -16. rujna, dakle preostaje nam nekoliko dana da vidimo hoćemo li vidjeti novi tablet sa Windows 8 operativnim sistemom ili ne.

Photo DigitalTrends