Sljedeći tjedan održat će se konferencija "Nacionalni inovacijski sustav za konkurentniju Hrvatsku"

Jedan od ciljeva najavljene konferencije je i predstaviti aktivnosti koje se provode radi uspostave učinkovitog i dugoročno održivog nacionalnog inovacijskog sustava.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.03.2019. / 15:51

Najava konferencije \"Nacionalni inovacijski sustav za konkurentniju Hrvatsku\" (Foto: Medijski mail servis)

Odgovor na pitanje kako na najbolji način istaknuti značaj istraživanja, razvoja i inovacija kao pokretača rasta hrvatskog gospodarstva donosi nadolazeća konferencija pod nazivom "Nacionalni inovacijski sustav za konkurentniju Hrvatsku" u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a koja će se održati 11. ožujka 2019.u hotelu Sheraton, Zagreb.

Jedan od ciljeva konferencije je i predstaviti aktivnosti koje se provode radi uspostave učinkovitog i dugoročno održivog nacionalnog inovacijskog sustava.

U izlaganjima hrvatskih dužnosnika, eminentnih domaćih i međunarodnih stručnjaka te panel diskusiji u kojoj će sudjelovati predsjednici tematskih inovacijskih vijeća bit će govora o nacionalnom inovacijskom sustavu i ulogama njegovih dionika u stvaranju novih poslovnih prilika, pametnoj specijalizaciji te poticanju inovacija kroz suradnju poslovne i znanstveno-istraživačke zajednice.

Na Konferenciji će biti predstavljeni i planovi i pravila financiranja projekata iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova za novo programsko razdoblje 2021. – 2027., kao i javni pozivi Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta za istraživanje, razvoj i inovacije.

Konferencija se održava u okviru “Strateškog projekta za podršku uspostavi Inovacijske mreže za industriju i tematskih inovacijskih platformi” kojeg provodi Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom, a sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova .
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti