Službeno predstavljen novi BlackBerry

BlackBerry Motion dolazi samo s ekranom osjetljivim na dodir, ima solidan hardver i odličnu bateriju kapaciteta 4000 mAh.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.10.2017. / 11:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prve glasine o novom BlackBerryjevu telefonu na mreži su se pojavile prošlog tjedna, a jučer je službeno predstavljen novi pametni telefon s logom nekoć slavne i dominantne kompanije na mobilnom tržištu. Kao što je poznato, BlackBerry više ne proizvodi telefone, već se kompanija fokusirala na sigurnosni softver i servise (što se pokazalo odličnim potezom), dok je licencu za proizvodnju i prodaju telefona s njihovim brandom kupila kineska kompanija TCL.

BlackBerry Motion dolazi s brojnim sličnim opcijama kao i već postojeći model KEYone, a najveća je razlika u tome što, dok KEYone ima hardversku tipkovnicu, novi uređaj nema ovaj prepoznatljiv simbol BlackBerryjevih telefona te ima samo ekran osjetljiv na dodir.

Hardverski, riječ je o modelu srednje kategorije koji pokreće procesor Snapdragon 625, ima 4GB RAM-a, 32 GB memorije za pohranu podataka te dolazi s kamerom rezolucije 12MP. Što se ekrana tiče, riječ je o 5,5-inčnom Full HD ekranu ispod kojeg se nalazi senzor za otiske prstiju, a treba spomenuti i vodootpornost telefona, kao i veliku bateriju kapaciteta 4000 mAh. Snažna baterija u kombinaciju sa slabijim procesorom u odnosu na Snapdragon koji pokreće najjače modele, trebali bi vlasnicima ovog telefona omogućiti "preživljavanje" cijelog dana bez spajanja Motiona na punjač, što će posebno cijeniti poslovni korisnici. BlackBerry Motion dolazi s prilagođenom verzijom Androida 7.1 te s BlackBerryjevim sigurnosnim aplikacijama.

Za početak novi će BlackBerry biti dostupan samo na tržištu nekih zemalja Bliskog istoka po cijeni od 460 dolara, a naknadno bi se mogao pojaviti i na tržištima drugih zemalja.
 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti