Jučer smo pisali o mogućnosti da će Skype uvesti video pozive na mobilne uređaje, a danas su to i službeno potvrdili.

Skype je objavio novu, ažuriranu inačicu iOS aplikacije koja donosi novi dvosmjerne video pozive za iPhone, iPad i iPod Touch uređaje.

Naime, nova inačica 3.0 Skypea, koju je već moguće preuzeti u iTunesima, pruža mogućnost video poziva između vlasnika iPhone 4, iPhone 3GS i iPod touch 4-te generacije. Vlasnici iPada moći će uživati u primanju video poziva, no neće moći slati video poziv -- ionako za sada još nema kameru, što vrijedi i za vlasnike iPod touch 3-će generacije.

Skype podržava i horizontalni i vertikalni mod, kao i video pozive putem stolnih računala ili laptopa na mobilne telefone.

Mashable piše kako će Skype vjerojatno imati mogućnost obavljanja video poziva putem 3G mreže, dok je zanimljivo da Appleov Facetime ima mogućnost poziva samo putem WiFi-a. Također hoće li operateri dopusititi Appleu da omogućuji Skypeu video pozive putem 3G?

Ovo je sigurno veliki korak prema naprijed za Skype, koji je nedavno imao velikih problema sa mrežom. Ukratko, Skypeovi problemi nastali su radi preopterećenja poslužitelja koji je slao zakašnjele poruke, a koje su bile nepropisno obrađene zbog bugova u starijoj inačici Skypea za Windowse.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju