Smartphone ili igraća konzola? Novi Xiaomijev telefon namijenjen je gamerima

Veliki ekran, Snapdragon 845, 10 GB RAM-a i 256 GB skladišnog prostora – ovo je sigurno jedan od najjačih telefona godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.10.2018. / 08:32

Xiaomi Blacj Shark Helo (Foto: Xiaomi) (Foto: Xiaomi)

Prije nekoliko dana pisali smo o Xiaomijevu telefonu Mi Mix 3, čije službeno predstavljanje očekujemo ovaj tjedan i koji bi trebao biti jedan od prvih pametnih telefona koji će imati 10 GB RAM-a. No prije ovog telefona kineska kompanija predstavila je još jednu mobilnu zvijer koja u najjačoj verziji također dolazi s 10 GB RAM-a i 256 GB memorije za pohranu podataka. Riječ je o novoj generaciji gamerskog telefona Black Shark Helo, koji je prema specifikacijama jedan od najjačih telefona na tržištu.

Procesor je, naravno, Snapdragon 845, kakav je ugrađen u većinu najjačih modela ove godine, dijagonala AMOLED ekrana iznosi 6.01 inča uz 1080 x 2160 piksela, a jedan trend koji Xiaomi s ovim telefonom nije pratio jest tzv. notch te je prednja kamera smještena na klasičnom mjestu iznad ekrana. Rezolucija prednje kamere iznosi 20 MP uz f/2.2 otvor blende, dok se sa stražnje strane nalaze dvije kamere – rezolucije 12 MP (ovo je glavna leća s otvorom blende od f/1.75) i 20 MP.

Osim spomenute verzije s 10 GB RAM-a i 256 GB skladišnog prostora, bit će dostupne i verzije sa 6 i 8 GB RAM-a te 128 GB memorije za pohranu podataka, a trenutačno još nije poznato ima li ovaj uređaj utor za memorijske kartice. Što se baterije tiče, kapacitet iznosi 4000 mAh i podržava Quick Charge 3.0 brzo punjenje baterije.

Kako je riječ o telefonu namijenjenom gamerima, korisnicima će biti dostupni i dodaci poput kontrolera za bolje upravljanje u igrama – modeli sa 6 i 8 GB memorije isporučivat će se s jednim analognim stickom, a model s 10 GB memorije s dva. Također, ovaj uređaj dolazi s posebnom tipkom čijim se pritiskom odmah aktivira gamerski mod korištenja telefona.

Od ostalih zanimljivih opcija treba spomenuti Android O i stereo zvučnike, a korisnicima bi mogao nedostajati 3,5-milimetarski izlaz za slušalice koji je, poput brojnih drugih kompanija, Xiaomi izbacio s telefona. Xiaomi Black Shark Helo na početku će biti dostupan na kineskom tržištu (od 10. studenog) po cijenama od oko 460 dolara za model sa 6 GB memorije te oko 505 dolara za model s 8 GB memorije, dok cijena najjačeg modela (10/256 GB) trenutačno nije poznata.

Izvor: GSM Arena
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti