Šminkerica slavi svoj 4. rođendan, popričali smo s pokretačicom Ivanom Blažoti

Ako pripadate pripadnici ljepšeg spola vjerojatno ste čuli za Šminkericu i vjerujemo da ste česta posjetiteljica ovog sve popularnijeg portala.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 19.12.2013. / 17:53

Šminkerica slavi svoj 4. rođendan, popričali smo s pokretačicom Ivanom Blažoti

Ako ste pripadnica ljepšeg spola vjerojatno ste čuli za Šminkericu i vjerujemo da ste česta posjetiteljica ovog sve popularnijeg portala.

“Šminkerica je prvi i najveći regionalni beauty community, zajednica ljubiteljica kozmetike i dobrog stila koje članke pišu isključivo na temelju vlastitog iskustva.”, ukratko stoji na stranicama ovog bloga.

Na Šminkerici se mogu pronaći recenzije proizvoda, video i foto tutoriali, novosti o trendovima u svijetu kozmetike, te se povremeno organiziraju i radionice šminkanja.

Četiri godine nakon pokretanja ovog bloga, stvari su se promijenile, stoga smo odlučili popričati s Ivanom Blažoti, zaštitnim licem drage nam Šminkerice.

Šminkerica slavi 4. rođendan, što se promijenilo od početka do danas?

Od početka do danas se promijenilo sve! Šminkerica je krenula kao osobni blog, a prerasla u jedan od najvećih kolaborativnih blogoportala u regiji. No tu priča sa Šminkericom ne staje, posebno sada kada smo krenule u jednu suradnju koja će nam donijeti još "puno lipih stvari" :).

Hoće li uskoro biti redizajna stranice?

Dizajn se dosad mijenjao nekoliko puta, a kako se radi o Šminkerici od koje se očekuje da uvijek prati trendove, uskoro je čeka još jedan "makeover".

Nemate mobilnu verziju stranice, možemo li očekivati nešto uskoro?

Tako je, u sklopu novog "makeovera" dolazi i mobilna verzija Šminkerice. Velik broj čitateljica čita nas putem svojih pametnih telefona, a mi slušamo svoje čitateljice.

Šminkerica slavi svoj 4. rođendan, popričali smo s pokretačicom Ivanom Blažoti Na Facebooku brojite preko 77.000 fanova. Jeste li ulagali u oglašavanje ili je taj broj organski rastao?

Zanimljivo je kako ni jedan lajk na Facebook stranici Šminkerice nije plaćen. Dakle, fanovi su tu jer vole naš sadržaj, dijele ga i koriste bez obzira na datum objave. Tehnika nanošenja eyelinera ne mijenja se tako često ;)  

Hoćete li uskoro koristiti druge društvene mreže poput Instagrama, Pinteresta?

Veliki potencijal vidimo i na Instagramu, pošto se radi o autorskim člancima i fotografijama, te Pinterestu koji je po demografiji posjetitelja najsličniji Šminkerici, tako da su i ta dva profila u procesu stvaranja.

S obzirom da slavite rođendan, možemo li saznati kakvi se pokloni očekuju za rođendan? Mi smo vrlo znatiželjni.

Do Božića ćemo organizirati nekoliko darivanja, kreativnih i na sreću, a pokloni će biti onako, baš pravi šminkerski. 

Šminkerica je jedan od najvećih brandova kada je u pitanju ovaj žanr portala. Možeš li nam odati tajnu uspjeha?

Tajna je u kvalitetnom autorskom sadržaju i ljubavi autorica prema tematici. Čitatelj vrlo lako prepozna autora koji svoj posao odrađuje isključivo zbog zarade. Autorice Šminkerice vole makeup, modu, prate trendove u svijetu kozmetike i strastvene su prema onome što rade. Drugi razlog je taj što su autorice stvarne djevojke koje pišu u prvom licu i na temelju vlastitog iskustva, pa se čitateljice vrlo lako poistovjećuju s nama.

Koliko trenutno autorica radi i hoćete li uskoro tražiti nove?

Trenutno članke stvara 15-ak autorica, no redovno raspisujemo nove natječaje, pošto nam se često javljaju djevojke koje bi nam se željele pridružiti. Ovo je u redu, jer djevojke ponekad izgube motivaciju, prestanu studirati ili nešto treće, a nova lica, tipovi kože, boje očiju i kose su uvijek dobro prihvaćeni među čitateljicama, upravo zbog onog poistovjećivanja koje sam spomenula u prethodnom odgovoru.

Možeš li nam otkriti brojku posjećenosti?

Zasad ovo neka ostane naša mala tajna :) No reći ću samo da je većinom šesteroznamenkasta na mjesečnoj bazi.

Gdje ti vidiš Šminkericu za dvije - tri godine?

Kozmetika i moda su bezvremenske, kao i teme o kojima pišemo, tako da Šminkerica ima odličan anti-age :) Na nama je da i dalje pratimo trendove, širimo se na nove platforme, a zatim recenziramo i vlastite kozmetičke proizvode.

Šminkericu možete pratiti na Facebooku, Twitteru i naravno na sminkerica.com

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti