Snapchatov AI chatbot sada je dostupan svim korisnicima te društvene mreže

Do sada je My AI bio rezerviran samo za pretplatnike Snapchata, no iz kompanije su objavili kako je sada otvoren za sve.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.04.2023. / 16:21

Snapchat (Foto: Afp)

Iz Snapa, kompanije koja stoji iza poznate društvene mreže objavili su kako je njihov My AI chatbot sada dostupan svim korisnicima Snapchata. Ovaj je chatbot baziran na ChatGPT-u, a predstavljen je u veljači ove godine, no na početku je bio dostupan samo onima koji plaćaju pretplatu u sklopu servisa Snapchat+.

Snapchat Korisnici su toliko "zlorabili" umjetnu inteligenciju da su u ovoj aplikaciji morali uvesti filtere i ograničenja

Da bi razgovarali sa Snapovom umjetnom inteligencijom sada više ne treba plaćati mjesečnu pretplatu, već je My AI chatbot dostupan više od 750 milijuna mjesečnih korisnika koliko ih ima Snapchat. Osim što mogu razgovarati s ovim alatom i postavljati mu pitanja, chatbot korisnicima može davati preporuke oko stvari koje ih zanimaju, pomoći im pri planiranju pa čak im i napisati pjesmu u nekoliko sekundi. Jedna od novih opcija jest mogućnost dodavanja chatbota u razgovor više ljude pa tako, kao u konverzaciji spomenete “@MyAI” u nju će se ubaciti i umjetna inteligencija.

Snap je čak omogućio i personalizaciju chatbota pa mu korisnici mogu dodijeliti avatar i posebno ime.

Nema dvojbe kako će mnogi testirati mogućnosti umjetne inteligencije, a iz Snapa su još ranije upozorili kako treba biti svjestan nedostataka njihova alata te su se unaprijed ispričali za sve neugodnosti do kojih može doći tijekom konverzacije s korisnicima. Ipak, prilikom najave dostupnosti svim korisnicima, iz Snapa su naglasili kako su napravili veliki napredak sa svojim chatbotom, iako je My AI i dalje daleko od savršenog alata. Također, Snap je napravio i neke promjene kako bi spriječio “neprikladne i štetne” odgovore svog chatbota te su u njega implementirali tehnologiju moderiranja sadržaja.

Snapchat “Unaprijed se ispričavamo”: Chatbot baziran na umjetnoj inteligenciji dostupan i korisnicima Snapchata

Iz ove tvrtke kažu kako će na temelju dosadašnjeg iskustva korisničke komunikacije s My AI, kao i buduću komunikacije koja bi se trebala višestruko povećati sada kada je Snapova umjetna inteligencija dostupna svima, nastaviti s razvojem tehnologije kako bi omogućili još zabavnije, ali i sigurnije načine korištenja chatbota.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti