“Unaprijed se ispričavamo”: Chatbot baziran na umjetnoj inteligenciji dostupan i korisnicima Snapchata

Snapov MyAI također je baziran na OpenAI-jevom chatbotu ChatGPT, a iz tvrtke su se već ispričali za neprimjerenu komunikaciju kakvu bi chatbot mogao imati s korisnicima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.02.2023. / 09:39

Snapchat (Foto: Afp)

Rastućem broju kompanija koje su predstavile svoje chatbotove bazirane na umjetnoj inteligenciji ovaj tjedan pridružio se i Snap, tvrtka koja stoji iza društvene mreže iznimno popularne među mladima Snapchat. Njihov chatbot nazvan je MyAI i baziran je na istoj tehnologiji kao i ChatGPT.

Daria Krivonos - 2 Hoće li nam se životi uskoro promijeniti? "Nije umjetna inteligencija ona koja će vam uzeti posao, već osoba koja je koristi"

Iz Snapa kažu kako MyAI neće biti dostupan svima, već samo pretplatničkom servisu Snapchat+, za čije je korištenje potrebno platiti mjesečnu pretplatu od 4 dolara. U objavi za javnost iz Snapa su spomenuli neke od prijedloga zašto bi se mogao koristiti ovaj chatbot pa on tako može predložiti ideje za poklone, planove za vikend ili poklone. S obzirom na to da se je Microsoft sa svojim BingAI-jem već imao problema s odgovorima koje je na upite korisnika davala umjetna inteligencija, iz Snapa su na isto upozorili i s njihovim chatbotom kojeg bi se mogli “natjerati da kaže bilo što”.

Molim vas budite svjesni njegovih brojnih nedostataka i unaprijed se ispričavamo, poručili su iz Snapa.

Tijekom objave poslovnih rezultata za posljednji prošlogodišnji kvartal, osnivač i izvršni direktor Snapa Evan Spiegel rekao je kako umjetna inteligencija ima “transformativni potencijal”, a slične su komentare imali i šefovi drugih velikih tehnoloških kompanija. Ideja je da, osim što ćemo pričati s prijateljima i rodbinom, svaki dan ćemo pričati i s umjetnom inteligencijom, rekao je u jednom nedavnom intervjuu Spiegel.

Robot Predviđanje stručnjaka: Za 10 godina 40 posto kućanskih poslova mogli bi obavljati roboti

Samo nekoliko mjeseci nakon što je ChatGPT predstavljen, ovaj je chatbot donio velike promjene na cijelo tehnološko tržište jer gotovo da i nema (veće) tvrtke koja sada ne ulaže velike resurse u ovu tehnologiju i, s obzirom na to da očekujemo njen brz i strelovit napredak, bit će zanimljivo vidjeti kakve će biti njene mogućnosti za nekoliko godina.
 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti