Legenda da su Steve Jobs i Steve Wozniak napravili prvo Apple računalo u jednoj garaži u Kaliforniji kruži već 30 godina, no izgleda da nije istinita. Priča koja stoji iza najuspješnije IT kompanije pokrenute od strane dvojice prijatelja u jednoj garaži dobila je sasvim novi tijek.

Garaža u kući u kojoj je Steve Jobs proveo djetinjstvo smatra se mjestom na kojem je osnovana Apple kompanija i gdje je sastavljeno prvih 50 računala, no suosnivač Applea, Steve Wozniak, iznio je i drugu stranu ove zanimljivosti. 

Steve Wozniak je u intervjuu za Bloomberg izjavio da je priča o garaži, koja je poslužila kao inspiracija za film 'Jobs', zapravo običan "mit".

"Stvar je prenapuhana. U toj garaži nismo dizajnirali, ni pravili prototipe, niti planirali projekte. Jednostavno nam nije služila za rad na računalima", objasnio je Wozniak, dodavši da je prvo Apple računalo sastavio u svom uredu, u kompaniji Hewlett-Packard, gdje je bio zaposlen u to vrijeme. 

Za garažu je objasnio da je služila kao utočište u kojem su se njih dvojica osjećala kao kod kuće. "U toj garaži nikada nije bilo više od dvoje ljudi. Uglavnom se nije radilo ništa produktivno", istaknuo je Wozniak.

Priča o garaži je, prema svemu sudeći laž, a prvo Apple računalo zapravo je nastalo u kompaniji HP. 

Foto: Flickr