Šok u Googleu! Best Buy počeo s prodajom njihova gadgeta koji još "ne postoji"

U Best Buy stigla je nova generacija Googleova Chromecasta koja je trebala ostati skrivena i tajna do 9. listopada i njegovog službenog predstavljanja, no nečijom greškom taj se uređaj našao na policama trgovine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.10.2018. / 15:03

Googleovi gadgeti (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ostalo je još manje od deset dana do Googleove konferencije na kojoj će Sundar Pichai i ekipa predstaviti novitete na kojima su radili ove godine. Ono što je poznato jest da ćemo napokon vidjeti nove modele Pixel pametnih telefona, a iako su mjesecima kružile glasine o prvom Googleovom pametnom satu (Pixel Watch) iz kompanije su ih nedavno demantirali, tako da znamo da na konferenciji 9. listopada ne moramo očekivati predstavljanje satova.

Ono što možemo očekivati, odnosno uređaj koji će Google sigurno predstaviti jest novi model Chromecasta – već danas znamo kako ovaj uređaj izgleda i to ne zahvaljujući nekim glasinama iz manje ili više pouzdanih izvora, već zahvaljujući jednom korisniku Reddita koji ga je već kupio. Da, dobro ste pročitali – iako taj uređaj još nije predstavljen, odnosno službeno Chromecast 3 još ne postoji, jedan ga je Amerikanac već kupio.

Best Buy dobio je prve pošiljke nove generacija ovog uređaja, no umjesto da ga sakriju od oči javnosti prije službenog predstavljanja i čekanja zelenog svjetla od strane Googlea, netko je opako pogriješio i postavio ga na police trgovina.

Tako je umjesto još uvijek aktualne druge generacije Chromecasta jedan sretnik dobio treću, još nenajavljenu verziju. Iako je imao problema na blagajni pri skeniranju jer proizvod još nije provučen kroz sustav i nije u bazi podataka (njegova prodaja trebala bi početi 9. listopada), s obzirom na to da je na proizvodu bila cijena koja je identična cijeni druge generacije, prodavač mu je ipak prodao uređaj.

Novi Chromecast je tanji, a logo Chromea zamijenjen je s Googleovim logom te se uređaj i dalje napaja preko microUSB-a (dakle, nema USB-C utora) – za sve detaljnije informacije o trećoj generaciji Chromecasta i promjenama u hardveru vjerojatno ćemo morati sačekati službeno predstavljanje.

Googleovci vjerojatno nisu mogli vjerovati kada su u medijima vidjeli tu vijest jer se zaista čini nevjerojatnim da je netko iz Best Buya napravio tako veliku pogrešku i u prodaju pustio još nenajavljeni proizvod.

Izvor: 9to5Google

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti