Šok za milijune obožavatelja: Najveća zvijezda YouTubea najavila gašenje kanala

PewDiePie, zvijezda YouTubea koji je prošle godine zaradio 12 milijuna dolara, najavio je kako će uskoro izbrisati kanal na ovom video servisu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.12.2016. / 10:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Felix Kjellberg, u online svijetu poznatiji kao PewDiePie prije nekoliko dana objavio je videozapis u kojem je iznio teške optužbe na račun YouTubea i najavio gašenje svog kanala kada broj pretplatnika dosegne 50 milijuna. S obzirom kako je trenutni broj pretplatnika 49,6 milijuna i ako se on zaista bude držao svoje riječi, to bi značilo kako je kraj najpopularnijeg kanala, tj. kanala s najviše pretplatnika na ovoj mreži jako blizu. PewDiePie u videozapisu rekao je kako mu 'YouTube ubija kanal' – broj pregleda videa je u padu, neki videozapisi više se ne prikazuju pretplatnicima, a slične probleme imaju i drugi popularni korisnici ovog servisa, dok YouTube forsira 'clickbait' i preporučene videozapise. Najava brisanja računala šokirala je milijune obožavatelja ovog mladića koji je 'zafrkanciju s YouTubea' pretvorio u nevjerojatan biznis koji mu je, prema predviđanjima Forbesa, samo u 2015. donio 12 milijuna dolara.

Upravo su ovako velike cifre koje zarađuje jedan od razloga zbog kojih bi ova prijetnja mogla biti samo blef s kojim PewDiePie vrši pritisak na YouTube, no gašenje kanala ne znači njegov odlazak s ovog video servisa, već će vjerojatno pokrenuti novi kanal i krenuti ispočetka. Nakon najave brisanja kanala kontaktirali su ga i iz YouTubea te su iz ove kompanije najavili kako će istražiti problem, no u razgovoru s novinarima The Independenta, iz YouTubea su komentirali kako se ne događa ništa neobično te nisu zabilježili neko ekstremno smanjenje broja pretplatnika poznatih korisnika u odnosu na prijašnja razdoblja. Iako su potvrdili kako se dio korisnika koji stvaraju sadržaj i imaju veliki broj pretplatnika žalio na smanjenje broja korisnika koji ih prate, nakon detaljne analize utvrdili su kako do smanjenja broja pretplatnika dolazi ili kada korisnici samo prekinu pratiti YouTubere ili brisanjem spam računa te nema nikakvih drugih promjena. Što sve PewDiePie zamjera YouTubeu pogledajte u priloženom videu.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti