Sony predstavio 10.1 inčni Xperia Tablet Z, najtanji tablet na tržištu

Nakon što je predstavio svoj novi smartphone Xperia Z na CES sajmu u Las Vegasu, Sony je objavio veći uređaj naziva Xperia Tablet Z.

Zimo Zimo Mario Breljak | 21.01.2013. / 10:36

Sony predstavio 10.1 inčni Xperia Tablet Z, najtanji tablet na tržištu

Nakon što je predstavio svoj novi smartphone Xperia Z na CES sajmu u Las Vegasu, Sony je objavio veći uređaj naziva Xperia Tablet Z, koji je opremljen Android 4.1 operacijskim sustavom, zaslonom razlučivosti od 1920 x 1200 piksela, četverojezgrenim procesorom radnog takta od 1.5 GHz i 8 megapikselnom kamerom.

Najimpresivnije kod novog Sonyjevog uređaja je njegova debljina, odnosno manjak iste. Naime, Xperia Tablet Z tanak je samo 6.9 milimetara, što ga čini tanjim i od Appleovog iPad minija, kojeg je zamijenio na vrhu najtanjih tablet uređaja. Usprkos ovim karakteristika uređaj je prema najavama otporan na vodu i prašinu. Još jedna jedinstvena značajka kod ovog tableta je S-Force Front Surround 3D koji je u stanju prenijeti kretanje zvuka, te ima osjećaj za prostor i automatski poboljšava reproducirani zvuk. Tablet također podržava LTE i NFC, i dostupan će biti u crnoj i bijeloj boji. Sony je za sad najavio da će uređaj biti usmjeren za japansko tržište u proljeće ove godine. Cijena uređaja zasad nije poznata.

Sony je novim uređajem ponovno krenuo na tablet tržište i napustio „savijeni“ dizajn uređaja iz 2011. godine kada je predstavio Tablet S u cilju postizanja što tanjeg uređaja. Ovim potezom poslao je jasnu poruku konkurenciji, prvenstveno Appleu i Samsungu, koji drže najveći dio tablet tržišta, da je spreman ravnopravno se boriti s tržišnim liderima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti