Sony predstavio nove pametne telefone s revolucionarnim tehnologijama

Sony Mobile u Barceloni je predstavio Xperiu 1, Xperiu 10 i 10 Plus te Xperiu L3.

Martina Čizmić | 26.02.2019. / 16:54

Xperia 1 (Foto: Sony Mobile)

Sony Mobile iskoristio je Mobile World Congress u Barceloni kako bi predstavio svoje nove top modele iz serije Xperia.

Tako su modelom Xperia 1 odlučili "redefinirati svoju viziju pametnog telefona". Xperia 1 prvi je 4K OLED pametni telefon s 21:9 CinemaWide zaslonom veličine 6,5 inča te tehnologijom HDR remasteriranja.

Osim što je savršen za gledanje filmova, ovaj zaslon podržava i funkciju više prozora pa će tako korisnici moći istovremeno gledati omiljenu seriju i komentirati ju s prijateljima na chatu.

Uređaj dolazi s naprednom kamerom s trostrukim objektivom - za široke kadrove, telefoto leću i za svakodnevno snimanje. Algoritam Bionz X omogućuje Eye autofokus odnosno izoštravanje u razini očiju za još bolje fotografije.

Xperia 1 koristi Qualcomm Snapdragon 855 čipset te Snapdragon Elite Gaming za lagano upravljanje onim aplikacijama i igrama koje inače više opterećuju procesor. Baterija velikog kapaciteta od 3330 mAh u kombinaciji sa Smart Stamina načinom rada, Battery Careom 5 i Xperia prilagođenim punjenjem osigurava da telefon traje tijekom cijelog dana.

Xperia 1 biti će dostupna u Hrvatskoj po cijeni od oko 7300 kuna.

Xperia L3 (Foto: Sony Mobile)

Također je predstavljena i Xperia L3, osnovni model pametnog teleofon koji je fokusiran na zabavu.

S izdržljivim 5,7-inčnim HD+ zaslonom i dvostrukom stražnjom kamerom (13 i 2MP) i 8-megapikselnom prednjom kamerom, ovaj je telefon namijenjen manje zahtjevnim korisnicima.

Baterija kapaciteta 3300 mAh podržava prilagođeno punjenje što znači da će dulje trajati.  Xperia L3 stiže s Androidom 8.0 Oreo u tri boje: srebrnoj, crnoj i zlatnoj, a bit će dostupna po cijeni od 1499 kuna.

Xperia 10 i 10 Plus (Foto: Sony Mobile)

Paletu Sonyevih pametnih telefona zaokružuju Xperia 10 i 10 Plus koje donose širok zaslon omjera 21:9 u super srednju kategoriju.

Uz tanak beskonačan dizajn sa širokim Full HD+ zaslonom, Sonyjevo intuitivno korisničko sučelje s više prozora omogućava da se istovremeno gledaju dvije aplikacije te da se za oba prozora zadrži veličina pogodna za gledanje obje.

Kamere na ovim telefonima mogućavaju 21:9 filmsko snimanje u 4K, ali i stvaranje zanimljivih fotografija. Dvostruke kamere na Xperia 10 (13 MP + 5 MP) i Xperia 10 Plus (12 MP + 8 MP) omogućavaju snimanje fotografije visoke kvalitete s umjetničkim Bokeh efektom koji ističe subjekt na fotografiji u odnosu na defokusiranu pozadinu.

Xperia 10 koristi Qualcomm Snapdragon 630 Mobile Platform koji je dizajniran da omogući fantastičnu grafiku i napredna multimedijska iskustva, te dugo trajanje baterije uz 2870 mAh bateriju. Dostupna je u plavoj, crnoj, srebrnoj i ružičastoj boji. Xperia 10 Plus ima Qualcomm Snapdragon 636 Mobile Platform koji donosi impresivne performanse, vrhunsku kvalitetu slike
i dugo trajanje baterije uz 3000 mAh bateriju. Dostupna je u plavoj, crnoj, srebrnoj i zlatnoj boji. I Xperia 10 i 10 Plus stižu s Androidom 9.0 Pie po cijeni od 2599 kuna i 3199 kuna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti