Sony radi na gigantskom 6.44-inčnom smartphoneu?

Kako je krenulo s trendovima na ovogodišnjem CES-u, ljudska ruka biti će prisiljena evoluirati kako bi silne mobilne inče mogli normalno držati u šaci. Nakon što je na ovogodišnjem CES-u predstavljena 5-inčna vodootporna Xperia Z, sudeći prema fotografiji jednoj od komponenata iz jedne neimenovane kineske tvornice, od Sonya bi mogli vidjeti smartphone sa ekranom nevjerojatnih 6.44 inča.

Zimo Zimo Ante Malenica | 22.01.2013. / 10:51

Sony radi na gigantskom 6.44-inčnom smartphoneu?

Kako je krenulo s trendovima na ovogodišnjem CES-u, ljudska ruka biti će prisiljena evoluirati kako bi silne mobilne inče mogli normalno držati u šaci. Nakon što je na ovogodišnjem CES-u predstavljena 5-inčna vodootporna Xperia Z, sudeći prema fotografiji jednoj od komponenata iz jedne neimenovane kineske tvornice, od Sonya bi mogli vidjeti smartphone sa ekranom nevjerojatnih 6.44 inča. Prema iskazu onoga tko je objavio fotografiju, ovaj okvir koji vidite navodno bi trebao poslužiti kao zaštita ekrana rezolucije 1920*1080 piksela što je razumljivo ako uzmemo u obzir silne inče na raspolaganju.

Iako je ova slika i glasina koja se bazira na istoj veoma špekulativne prirode, Sony ne bi bio prvi proizvođač oko kojeg kruže glasine o 6-inčnim smartphoneovima. Navodno i Samsung planira treći uređaj Galaxy Note serije dovesti u 6-inčnu zonu, iako se brojni novinari pitaju kako je to uopće moguće izvesti pošto se smatra kako je trenutno 5,8 inča gornja granica oko koje se može dizajnirati uređaj da bude upotrebljiv u jednoj ruci.

Kako god, čekamo s velikim nestrpljenjem Mobile World Congress u Barceloni. Ako su ove špekulacije istinite, najveći Sonyjev smartphone (ili barem njegov prototip) mogli bi upravo vidjeti u Kataloniji krajem idućeg mjeseca.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti