Da su roboti postali neizostavan dio proizvodnog procesa, svjesni smo već godinama. No koliku ulogu zapravo imaju u proizvodnji nekih nama dragih proizvoda?

Izvještaj Nikkei Asian Review otkrio je što se događa u Sonyjevoj tvornici koja proizvodi PlayStatione u Japanu. Saznali smo da PS4, još uvijek najpopularniju igraću konzolu na svijetu, sastavljaju isključivo roboti.

U cijeli proces proizvodnje uključena su samo četiri čovjeka - dva koja stavljaju matične ploče na proizvodnu traku i dva koja pakiraju gotov proizvod. Za sve ostalo brine se vojska robota. Točnije, njih 26, a za cijeli proces treba im tek 30 sekundi.

Sony koristi Mitsubishi Electricove robote, koji u pojedinim dijelovima proizvodnog procesa moraju međusobno surađivati.

Pretpostavlja se da će upravo ova proizvodna linija biti odgovorna za proizvodnju PlayStationa 5 u svim njegovim inačicama, ali i da će nastaviti s proizvodnjom modela PS4 i PS4 Pro.

Podsjetimo, PlayStation 5 trebao bi biti u rukama potrošača do kraja godine, ali još uvijek nije službeno poznato po kojoj cijeni.

Izvor: Nikkei Asian Review

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju