NASA i SpaceX odustaju od petka, 25. kolovoza, odnosno prilike za lansiranje misije Crew-7 na Međunarodnu svemirsku postaju, rekli su dužnosnici NASA-e u priopćenju poslanom e-poštom u četvrtak.

Lansiranje je sada planirano u 3:27 ujutro u subotu, 26. kolovoza, za SpaceX-ovu sedmu misiju rotacije posade u mikrogravitacijski laboratorij za NASA-u, dodali su.

Haven-1 Američki startup surađuje sa SpaceX-im i ima velike planove: Već za 2 godine mogli bi lansirati privatnu svemirsku postaju

Posljedice lansiranja Starshipa - 6 Musk otkrio kad bismo mogli ponovno vidjeti Starship u akciji

Crew-7 će poslati četiri astronauta iz četiri svemirske agencije na ISS i ondje će boraviti oko šest mjeseci. Oni će stići na ISS na SpaceX-ovoj kapsuli Endurance iza koje su već dva putovanja u orbitalni laboratorij.

Članovi posade su NASA-ina astronautkinja Jasmin Moghbeli, zapovjednica Endurancea; Danac Andreas Mogensen iz Europske svemirske agencije, Satoshi Furukawa i Konstantin Borisov iz Japanske agencije za istraživanje svemira i Ruske svemirske agencije Roscosmos. Furukawa i Borisov bit će stručnjaci misije Crew-7. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju