Span Grupa u prvom tromjesečju s 31 posto nižom neto dobiti

Span Grupa ostvarila je u prvom ovogodišnjem tromjesečju neto dobit nakon jednokratnih stavki od 1,29 milijuna eura, što je za 572 tisuće eura ili 31 posto manje nego u istom razdoblju lani, izvijestila je u utorak ta IT kompanija.

Hina | 30.04.2024. / 13:33

Nikola Dujmović, Span (Foto: Zimo)

Neto dobit prije jednokratnih stavki dosegnula je 1,56 milijuna eura, što je za 585 tisuća eura ili 27 posto manje nego godinu ranije. Kako ističu iz Spana, taj pad je potaknut povećanjem amortizacije koja reflektira indeksaciju cijena poslovnog prostora, amortizaciju dugotrajne nematerijalne imovine i nabavku poslovnih informacijskih sustava potrebnih za poslovanje.

Istodobno, ukupni su prihodi povećani za 35 posto, na 34,8 milijuna eura, dok su ukupni troškovi bili 42 posto veći, dosegnuvši 32,3 milijuna eura. Pritom je trošak osoblja uvećan 17 posto, na 8,6 milijuna eura. Prosječan broj zaposlenih u Grupi u prvom kvartalu 2024. godine iznosi 866, dok ih je prethodne godine bilo 807.

Span, Bonsai i Ekobit Span se okreće umjetnoj inteligenciji: Akvizirali Bonsai i pripajaju Ekobit

Igor Špoljarić Digitalna forenzika u borbi protiv kriminala u digitalnom svijetu

Zadovoljan sam postignutim u prvom kvartalu ove godine. Kao rezultat strategije rasta i izlaska na nova tržišta prihodi su nam porasli za 33 posto i iznose 34 milijuna eura, uz profitabilnost koja je viša u odnosu na zadnja tri kvartala prošle godine. Nastavljamo sa snažnim razvojem u područjima clouda, cyber securityja i AI-a koji su ujedno najbrže rastući segmenti IT industrije, naglasio je predsjednik Uprave Spana Nikola Dujmović.

Span je jedan je od najvećih IT izvoznika, a Grupu čine domaća povezana društva Span d.d., Bonsai, Trilix, Ekobit i Span Centar kibernetičke sigurnosti te devet u inozemstvu (u Sloveniji, Velikoj Britaniji, SAD-u, Njemačkoj, Ukrajini, Azerbajdžanu, Moldaviji, Estoniji i Gruziji). Grupa 82 posto svojih prihoda ostvaruje na inozemnom tržštu, pri čemu najviše, 23 posto u Estoniji.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti