Hrvatska mreža poslovnih anđela – CRANE i Veleučilište VERN' potpisali su Sporazum o suradnji kojim će se poticati razvoj studentskih startup projekata, osnaživati ih za uspješno tržišno pozicioniranje i razvoj te im otvarati put do potencijalnih investitora. 

Ovaj model suradnje između gospodarstva i obrazovanja među prvim je takvim primjerima u regiji, a temelji se na višegodišnjem iskustvu ovih institucija u razvoju poduzetničke kulture u Hrvatskoj, s ciljem dodatnog poticanja studenata na pokretanje poduzetničkih projekata i samozapošljavanje.

Osim investiranja u poduzeća i startupe u ranim fazama razvoja, uloga CRANE-a odnosi se i na mentoriranje i savjetovanje poduzetnika, kako bi najbolje iskoristili prikupljena sredstava i tržišne prilike. S ciljem poticanja poduzetništva u Hrvatskoj, između ostalog, CRANE se okreće studentima kao skupini u kojoj prepoznaje značajan potencijal. 

Iz CRANE-a ističu kako će im povezivanje s obrazovnim institucijama poput VERN'a omogućiti bolji uvid u studentsku startup scenu, a mladim poduzetnicima pružiti dragocjenu mentorsku podršku njihovih članova koji posjeduju bogato iskustvo. Cilj im je širiti zdravu poduzetničku klimu te promovirati poduzetnički način razmišljanja među što mlađim generacijama. 

U okviru suradnje, CRANE i VERN' će organizirati startup događanje pod nazivom „Startup srijeda“, a prva će se održati u srijedu, 17. lipnja, na Veleučilištu VERN'.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju