Srce organizira tjedan na kojem nastavnici stječu nova znanja i uče o e-učenju

Tjedan Centra za e-učenje održava se tradicionalno na početku nove akademske godine, kako bi se nastavnici mogli što bolje pripremiti za nastavu stjecanjem novih znanja.

Martina Čizmić | 06.10.2022. / 13:44

Srce (Foto: Srce)

Već tradicionalno, početkom listopada, Centar za e-učenje Sveučilišnog računskog centra (Srca) organizira Tjedan Centra za e-učenje. Ove godine, po 11. put, tjedan će se održati od 10. do 14. listopada 2022. godine i to hibridno u prostorijama Srca i online putem sustava za webinare Srca.

Kako ističu iz Srca, Tjedan Centra za e-učenje održava se tradicionalno na početku nove akademske godine, kako bi se nastavnici mogli što bolje pripremiti za nastavu stjecanjem novih znanja u području e-učenja, usavršavanjem nastavničkih kompetencija i pronalaženjem najboljeg načina kako integrirati tehnologije e-učenja u obrazovni proces.

Završetak uređenja i opremanja sjedišta HR-ZOO Podatkovni centri HR-ZOO spremni za prihvat opreme za akademski oblak

Tijekom Tjedna Centra za e-učenje Srca održat će se tečaj „Osnove rada u sustavu Merlin“ koji prati sustav Merlin za akademsku godinu 2022./2023. i koji je nadograđen na najnoviju inačicu sustava Moodle 4.0. Tečaj je namijenjen nastavnicima koji započinju s radom u sustavu za e-učenje Merlin ili se žele bolje upoznati s novom inačicom sustava za e-učenje Merlin. Održat će se i dvije radionice: prva „Kako izraditi aktivnost Lekcija u sustavu Moodle“ namijenjena je nastavnicima koji već imaju iskustva u radu sa sustavom za e-učenje Merlin i koji žele naučiti kako ispravno izraditi aktivnost Lekcija u svojim e-kolegijima u cilju individualizacije puta učenja njihovih studenata.

Na radionici „ABC radionica dizajna nastave“ nastavnici će imati priliku napraviti reviziju postojećih kolegija te naučiti kako ih pomoću ABC metode unaprijediti, uvesti nove nastavne metode i metode vrednovanja, postaviti ih u online okruženje ili podići razinu e-učenja. Uz tečaj i radionice koje će se održati u prostorijama Srca, online će se održati webinar na temu „Pitanja i testovi u sustavu Merlin" koji će biti od pomoći nastavnicima u izradi pitanja, a kasnije i u osmišljavanju te provedbi provjera u sustavu za e-učenje Merlin. Tijekom cijelog Tjedna omogućene su individualne konzultacije za vrijeme kojih nastavnici mogu postavljati pitanja i dobiti informacije kako izraditi e-kolegij ili e-portfolio te kako e-portfolio mogu koristiti kao nastavnu aktivnost. Konzultacije se održavaju u Srcu ili putem sustava za webinare.

Srce Srce obilježava 50 godina edukacije korisnika u području informacijskih i komunikacijskih tehnologija

Kao središnje događanje ovogodišnjeg Tjedna Centra za e-učenje Srca, 12. listopada s početkom u 11 sati održat će se panel pod nazivom „Razvoj digitalnih kompetencija nastavnog osoblja u okviru projekta e-Sveučilišta“.

Na panelu ćemo predstaviti projekt "e-Sveučilišta" koji se izvodi u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021-2026 i to aktivnosti koje se odnose na razvoj digitalnih kompetencija nastavnika na visokim učilištima. Projektom je planiran razvoj programa za razvoj digitalnih kompetencija korisnika u visokom obrazovanju, a uz CARNET partneri na ovoj aktivnosti su Srce i Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO), ističu iz Srca. 

Detaljan raspored događanja u okviru Tjedna Centra za e-učenje Srca nalazi se na web stranicama Centra za e-učenje.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti