Star Trek holodek hologram u stvarnosti

Nekad davno upoznali smo se s pojmom hologram putem SF serija i filmova Star Trek koji je danas postao stvarnost. Startup iz Poljske, Leia display, kako navodi Luka Sučić iz Hub-Rauma, vrijedno je pratiti u nadolazećem razdoblju.

Zimo Zimo Ivan Novak | 02.04.2014. / 14:54

Star Trek holodek hologram u stvarnosti

Nekad davno upoznali smo se s pojmom hologram putem SF serija i filmova Star Trek koji je  danas postao stvarnost. Startup iz Poljske, Leia display, kako navodi Luka Sučić iz Hub-Rauma, vrijedno je pratiti u nadolazećem razdoblju.

Leia Display je tehnologija budućnosti koja putem LDS-a ( Laser Direct Structuring ) u zraku projicira slike. Ova jedinstvena tehnologija omogućava hodanje kroz slike, dodir ili interakciju. Projekcija blage magle postaje nosač slike dok njegova pločasta struktura daje projekciju visoke rezolucije. Patentiran prijenos slike u obliku ploha kroz zrak daje veliku površinu projekcije iz izvora, čime Leia display dobiva titulu najstabilnijeg ekrana koji projicira sliku u zraku na tržištu.

Novi način reklamiranja

Dimenzije projekcije su 65cm x 65cm za manji prototip ovih ekrana budućnosti, a nude i XL verziju koja daje projekciju na 3m x 2,5m. Uz navedene karakteristike event marketing poprima novu dimenziju na način da pozornice, modni događaji, sajmovi postaju interaktivni. Interakcija i prohodnost kroz sliku utječu na strukturu koja se u trenu vraća u prvobitno stanje. Uz dodatke ovaj hologram postaje masivni multi-touch ekran, a postoje i ostala rješenja za korisnika kao npr. dance with image. 

Nije halucinogen, ovo je sadašnjost.

Prema riječima tehnološkog vizionara Aldousa Huxleya; "Tehnološki napredak samo nam je pružio učinkovitija sredstva za ići unazad" spoznajemo da inspiracija dolazi od fikcije koja je bila zapisana negdje u prošlosti, a omogućila nam je svjetliju budućnost.

Izvor: leiadisplay.com

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti