Staro Apple 1 računalo na aukciji prodano za 365 000 dolara!

Poznato je da su stare stvari i antikviteti vrlo cijenjeni, a to je dokazala i aukcijska prodaja još jednog Apple 1 računala.

Monika Nožić Monika Nožinić | 12.12.2014. / 16:15

Staro Apple 1 računalo na aukciji prodano za 365 000 dolara!

Poznato je da su stare stvari i antikviteti vrlo cijenjeni, a to je dokazala i aukcijska prodaja još jednog Apple 1 računala. Ovo Apple računalo, staro 38 godina, prodano je po cijeni od 365 000 dolara.

Međutim, cijena koja je dostignuta u aukcijskoj kući Christie je pomalo razočaravajuća za vlasnika, obzirom da je ovog listopada, funkcionalno Apple 1 računalo prodano za 905 000 dolara, prenio je BBC.

Bob Luter, vlasnik ovog računala navodi da je malo razočaran postignutom cijenom, ali da je zapravo dobro da je računalo prodano jer je vrijeme da se nastavi dalje. Luter navodi da je ovaj Apple-1 računalo kupljeno iz garaže Stevea Jobsa te da je posjedovanje istog bilo nevjerojatno iskustvo.

Originalno Apple One računalo, danas poznato kao Apple, ručno je napravio Steve Wozniak, inženjer koji je sedamdesetih godina prošlog stoljeća sa Jobsom osnovao istoimenu kompaniju. Vjeruje se da je do danas preostalo manje od 50 Apple 1 računala.

Da bi financirali proizvodnju kompjutera, Jobs je prodao svoj kombi marke Volkswagen, a Wozniak je prodao kalkurator za 500 dolara.

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti