Startup Live u Splitu otvara svoja vrata

Split će od 01. do 03. lipnja biti središte okupljanja startup ekipa i drugih zaljubljenika u IT industriju.

Zimo Zimo Zimo | 30.05.2012. / 11:47

Startup Live u Splitu otvara svoja vrata

Split će od 01. do 03. lipnja biti središte okupljanja startup ekipa i drugih zaljubljenika u IT industriju.

U Multikulturalnom centru u Splitu IT stručnjaci iz cijelog svijet kroz tri će dana dijeliti svoje znanje i iskustvo sa svim sudionicima koji će se okupiti na konferenciji.

StartUp Live u Splitu okupit će 17 predavača, internacionalni žiri, 16 startup ekipa i ostale posjetitelje. Osim predavanja održat će se natjecanje 16 startup projekata koji po prvi puta razvijaju neku novu ideju, tehnologiju ili aplikaciju. Samim natjecanjem želi se omogućiti mladim i inovativnim tvrtkama da svoje projekte predstave pred potencijalnim investitorima, priznatim IT stručnjacima i medijima.

„Iznimno sam ponosan i sretan što smo u svega nekoliko mjeseci uspjeli postaviti temelje za pozicioniranje Splita kao nove IT destinacije. Odazvali su nam se veliki stručnjaci iz cijeloga svijeta, izvrsne mlade start up ekipe te velika količina posjetitelja. Pokrovitelji kao što su CISEx, H1 Telekom, Hrvatska gospodarska komora te Ured za transfer tehnologije odlučili su nas podržati u prvoj godini održavanja, te sam uvjeren kako će održavanje ove konferencije prijeći u tradiciju.“ Izjavio je Ivan Burazin, glavni organizator Startup Live Split konferencije.

Što se tiče samih predavanja, stižu poznati mentori Benjamin Levy - stručnjak za akvizicije iz San Francisca, Jan Habermann – osnivač investicijskog fonda Credo Ventures, Patrick de Laive – osnivač medijske kuće The Next Web, Vedran Bajer – manager u Google-u te mnogi drugi.

Oni koji neće proći na natječaju, svejedno će imati prilike popričati s mentorima u posebnoj sobi namijenjenoj svima.

Cilj Startup Live-a je potaknuti hrvatsku IT scenu i mlade projekte da zajedno s kolegama iz cijelog svijeta predstave svoje ideje, te im omogućiti interakciju s IT stručnjacima i potencijalnim investitorima u njihov projekt, ističu organizatori.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti