Steve Jobs "vratio" se iz mrtvih: "Lijepo te je vidjeti, prijatelju. Nedostaje mi ovo"

Zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, pokojni suosnivač Applea Steve Jobs "oživio je" za gostovanje u podcastu Joe Rogan Experience, gdje je umjetna inteligencija preuzela i ulogu svjetski poznate podcast zvijezde.

Branimir Vorša | 13.10.2022. / 11:46

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako s nama nije posljednjih 11 godina, pokojni Steve Jobs vratio se među žive kako bi dao jedan posve neobičan intervju. Kako? Naravno, uz pomoć umjetne inteligencije.

Intervju s pokojnim Steveom Jobsom u potpunosti je generiran pomoću umjetne inteligencije, što znači i da je voditelj intervjua, podcast zvijezda Joe Rogan, također generiran pomoću umjetne inteligencije.

Umjetna inteligencija, ilustracija Vaš šef uskoro bi mogao biti algoritam, a nekima već i jest

Rogan se u intervjuu s Jobsom fokusirao na vjerska uvjerenja, uspjeh i iskustvo osnivača Applea s konzumiranjem LSD-ja.

Intervju je dugačak gotovo 20 minuta i objavljen na portalu Podcast.ai u audioformatu. Jobsov i Roganov glas generirani su softverom za pretvaranje teksta u glas, koji je koristio njihove ranije snimke kako bi stvorio koherentnu i kohezivnu interakciju između njih.

Ja sam fasciniran njime i nadam se da ćete i vi biti, rekao je Rogan u uvodu intervjua.

Lijepo te je vidjeti, prijatelju. Prošlo je dosta vremena otkako sam bio u emisiji. Nedostaje mi ovo, odgovorio mu je Jobs, koji zapravo nikada nije bio gost u Roganovu pravom podcastu.

Rogan je intervju otvorio hvaleći Jobsa za njegove inovacije, zatim ga je usporedio s Patrickom Swayzeom u filmu ''Duh'' te ga nazvao i ''uspomenom iz prošlosti''.

Darth Vader Glas Dartha Vadera postao je besmrtan: Legendarni glumac prepustio "kormilo" umjetnoj inteligenciji

Jobs se prisjetio vremena kada je uzeo LSD i kako je to bilo ''duboko iskustvo za njega''. Rogana je zanimalo što je Jobs iz tog iskustva naučio.

Ojačao je moj osjećaj o tome što je važno. Samo volite, osjećajte ljubav jedni prema drugima, strahopoštovanje i poštovanje prema životu, ljubav i povezanost s ljudima, rekao je Jobs.

Izjava o LSD-ju koju je generirala umjetna inteligencija jezivo odražava stvarni citat iz knjige o Jobsu, koji je pokojni šef Applea podijelio sa svojim biografom Walterom Isaacsonom.

Uzimanje LSD-ja bilo je duboko iskustvo, jedna od najvažnijih stvari u mom životu. LSD vam pokazuje da postoji i druga strana novčića i ne možete je se sjetiti kad nestane, ali vi to znate. Pojačalo je moj osjećaj za ono što je važno, glasi stvarni Jobsov citat iz spomenute biografije.

Rogan je upitao Jobsa i o vremenu koje je proveo na Sveučilištu Reed, posebno o njegovu studiju budizma. Jobs je objasnio zašto se na to odlučio.

Ono što sam naučio na koledžu Reed nije o tome vjerujem li u Boga ili ne ili koji je pravi odgovor, radi se o postavljanju pravih pitanja, rekao je.

Umjetnom inteligencijom generirani Rogan i Jobs pričali su i o ranim danima i uspjehu Applea.

Nije slučajno da je Apple bio uspješan. Radio je nešto kako treba i imao je viziju, rekao je Jobs.

Rogana je zanimalo i to kako Jobs može ''ostati na nogama'' nakon što je proveo 40 godina u industriji računala. Jobs mu je odgovorio kako je ključ u zadržavanju razvoja tvrtke te guranje prema naprijed u industriji.

Steve Jobs je umro 5. listopada 2011. godine od raka gušterače. Taj tech-guru otišao je definitivno prerano, s tek navršenih 56 godina života.

Slika nije dostupna Pogledajte kako umjetna inteligencija može uhoditi poznate influencere

Play.ht, koji stoji iza stranice podcast.ai, istaknuo je kako su umjetnu inteligenciju uvježbavali koristeći Jobsovu biografiju i sve njegove snimke koje se mogu pronaći na internetu.

Htjeli smo pomaknuti granice onoga što je moguće u trenutačnoj vrhunskoj sintezi govora, htjeli smo stvoriti sadržaj koji može inspirirati druge da učine isto, a nije bilo nikoga tko je više inspirirao i utjecao na svijet tehnologije, pojasnili su.

Izvor: Daily Mail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti