Steve Wozniak, možda je nekima manje poznata osoba u svijetu tehnologije, no Woz je sigurno zaslužan za velik dio uspjeha Applea.

Naime, Steve Wozniak -- inače inženjer elektronike koji je svojevremeno radio za HP, uz Steve Jobsa i Ronald Wayna osnovao je Apple 1976. godine.

Znamo kako je Woz tehnološki genij i inženjer koji je svojim rukama izradio Apple I i II, računala koja su doživjela ogroman uspjeh u svijetu tehnologije.

Steve Jobs se brinuo za drugi aspekt -- poslovanje u koji se podrazumijevaju ugovori, marketing, dizajn i samo plasiranje proizvoda na tržište.

Godine 1987. Wozniak je napustio Apple kako bi se posvetio učenju djece glede tehnologije, no još uvijek, unatoč svojoj odsutnosti u Appleu, prima plaću. Woz je također osnivač startup kompanije Fuison-io koja se bavi pohranom podataka.

Apple je kompanija koja je pretekla gigantsku tvrtku i svog vječnog rivala Microsofta te je prošle godine postala vrijednija kompanija.

Što se tiče Appleovih proizvoda, Woz ističe kako su nevjerojatni, te kako tvrtka niže hit za hit proizvode. Nadodaje kako bi Apple mogao biti malo otvorenija platforma bez pada prometa.

Kako piše Reuters, na pitanje da li bi prihvatio aktivnu ulogu u Apple, Steve je izjavio da bi svakako razmotrio ponudu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju