Stiže nova verzija: Apple Watch 4 imat će veći ekran i bolju bateriju

Prodaja Appleovih satova porast će na krilima novog sata s atraktivnijim dizajnom i starijih modela koji će ostati u prodaji, ali po jeftinijoj cijeni.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.03.2018. / 11:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Fitbit je nedavno predstavio novi model pametnog sata koji dolazi s manje-više svim opcijama koje danas korisnici traže od ovih uređaja (jedino nema GPS) – većina tehnoloških novinara koji su testirali ovaj uređaj zaključila je kako je Apple Watch dobio najopasnijeg konkurenta, dok su ga neki proglasili najboljim pametnim satom na svijetu.

Samo dan-dva nakon što su objavljene te recenzije "javio" se Ming Chi Kuo, analitičar koji godinama prati Apple i čiji su se izvori do sada više puta pokazali iznimno pouzdanima te se većina glasina koje on objavi pokazala istinitima. Prema njegovim izvorima, Tim Cook i ekipa pripremaju novu generaciju pametnog sata koji će predstaviti tijekom trećeg ovogodišnjeg kvartala, vjerojatno tijekom rujanske konferencije na kojoj će predstaviti nove modele iPhonea.

Apple Watch Series 4 trebao bi imati novi "trendi dizajn", 15 posto veći ekran u odnosu na aktualne modele (veličina samog uređaja mogla bi ostati ista kao i dosadašnji modelima, no navodno bi mogao imati manje rubove oko ekrana), izdržljiviju bateriju te nove opcije za praćenje zdravlja korisnika. Iako nije spomenuo podršku za LTE, može se pretpostaviti da će se, kao i u slučaju modela Apple Watch Series 3, prodavati u dvije verzije – klasičnoj i s podrškom za LTE.

Apple trenutno dominira ovim tržištem te u kompaniji napokon mogu biti zadovoljni prodajom modela Series 3, a Kuo za ovu godinu predviđa prodaju između 22 i 24 milijuna satova, što je povećanje od oko 30 posto u odnosu na godinu ranije, dok dugoročno vjeruje kako će prodaja iznositi 50 milijuna godišnje.

U ovoj kompaniji nadaju se kako će prodaja rasti na krilima novog sata s atraktivnijim dizajnom i starijih modela koji će ostati u prodaji, ali po jeftinijoj cijeni, što će biti naročito važno jer bi za mnoge upravo cijena Fitbita Verse (200 dolara) mogla biti glavni adut prilikom odabira novog modela sata.

 

Izvor: GSM Areni

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti